8.6 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

Begur s’adhereix al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia 2030

Aquesta iniciativa permetrà posar en pràctica al municipi noves polítiques mediambientals per a fer front a l’emergència climàtica.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El passat 28 d’abril l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, va signar el nou Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima 2030, una iniciativa sorgida l’any 2008 per canalitzar i reconèixer la participació del món local en la lluita contra l’emergència climàtica, i en el qual les localitats signants adquireixen el compromís de reduir progressivament les emissions de CO2.

Aquest nou pacte és una continuació del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima 2020 al qual l’Ajuntament de Begur ja estava adherit des del 2012; i proposa una reducció del 40% en les emissions de CO2 a finals de l’any 2030.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima 2030 s’ha signat a proposta de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i va ser aprovat per unanimitat pel Ple municipal. Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, recorda que a través d’aquest projecte “vam aconseguir, entre d’altres, la subvenció per a instal·lar la caldera de biomassa del Pavelló Municipal i substituir les velles calderes de gasoil tant de l’escola com del pavelló”.

Pere Feliu, a més, afegeix que, aquesta iniciativa renovada “suposa una oportunitat per rellançar i posar en pràctica una visió global del canvi climàtic amb polítiques d’adaptació i compromisos a nivell local”.

L’objectiu d’aquest nou acord consisteix en aconseguir el compromís de les localitats que s’hi adhereixin d’aconseguir els objectius de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.

Davant les diferents conseqüències del canvi climàtic, les autoritats locals encapçalen la lluita per reduir la vulnerabilitat del seu territori, i malgrat que ja s’hagin endegat accions per reduir les emissions, l’adaptació continua sent necessària i indispensable. Les solucions locals han d’ajudar a promoure una energia segura, sostenible, competitiva i contribuir a reduir la dependència energètica dels consumidors més vulnerables.

El desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania, i és per això que és des dels municipis que cal aplicar polítiques dirigides a l’energia sostenible.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies