El municipi de Begur referma la seva aposta i el seu compromís amb el moviment de Cittaslow. L’alcaldessa Maite Selva, actual presidenta de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow, ha assumit un nou càrrec dins l’organigrama d’aquest projecte després d’haver estat nomenada com a nova vicepresidenta internacional en l’Assemblea General celebrada per videoconferència a la població italiana d’Orvieto.
Maite Selva ha explicat després del seu nomenament que “el turisme sostenible consisteix en visitar una destinació i generar un impacte positiu en l’entorn, la societat i l’economia”, i ha afegit que “la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida és una destinació turística de primer ordre que ofereix molts atractius per als visitants. El nostre treball se centra en quatre eixos: gastronomia, patrimoni, paisatge i hospitalitat”.
Què és Cittaslow?
Davant de l’estrès, les presses, les aglomeracions, les cues, el soroll i l’asfalt apareixen les ciutats Slow. Minoren la seva velocitat per convertir-se en espais on es fa compatible la qualitat de vida i l’amor de les tradicions, la mateixa identitat i la història, amb la comoditat i la modernitat, pensant en les pròximes generacions.
La Xarxa Cittaslow de l’Estat espanyol es va començar a gestar l’any 2003 a iniciativa de Palafrugell. Des del primer moment, Palafrugell, Pals i Begur van començar a treballar per adherir-se al moviment juntament amb altres municipis que també es van interessar per aquesta filosofia de vida. Finalment, l’any 2008, els municipis de Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begur i Pals es van certificar oficialment com a municipis Slow, creant-se així l’Associació Cittaslow-Xarxa de Municipis per la qualitat de vida a l’Estat. A part dels esmentats, s’han incorporat també a la xarxa els municipis de Begues, Morella i Balmaseda. El moviment de Cittaslow va iniciar-se a Itàlia l’any 1999 amb l’objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, apostant per ciutats tranquil·les i de bon viure i contra l’estrès i, en pocs anys, s’ha anat estenent pels cinc continents.