L’Arannà: “El nostre procés creatiu comença sempre amb un punt d’origen que ens parla i ens inspira”

El duet L’Arannà, format per Lara Magrinyà i Anna Sala, presentarà aquest dissabte el seu treball Salamandra en el marc del Festival Strenes de Girona. Ho faran dins la proposta Talent Gironí, que dona visibilitat a nous projectes musicals del territori. L’actuació tindrà lloc a la plaça Independència, en un format de concert a l’aire lliure obert a tothom.

Salamandra és un espectacle sonor i visual que parteix de textos de Mercè Rodoreda. Cada peça musical es construeix a partir d’un relat diferent, i aquest diàleg constant amb la literatura es converteix en el fil conductor del concert. El duet aposta per una posada en escena molt particular: són només dues intèrprets a l’escenari, però envoltades d’un arsenal de teclats, sintetitzadors i elements electrònics.

Magrinyà i Sala combinen la seva formació en música clàssica amb l’exploració de noves sonoritats. El resultat és una fusió que recorda la cançó d’autor, però amb una atmosfera carregada d’experimentació. Expliquen que cada cançó busca un estil propi, i això fa que el concert sigui una proposta sorprenent i poc convencional.

Participar al Festival Strenes, un dels festivals més destacats del panorama musical gironí, suposa per elles una oportunitat per arribar a nous públics. En ser seleccionades dins el Talent Gironí, opten a ser reprogramades com a actuació principal en properes edicions del festival. Les dues artistes destaquen el valor d’iniciatives com aquesta per impulsar projectes emergents que sovint tenen dificultats per trobar espais i públic fora del seu entorn immediat.

Centrades en la música eivissenca

A més de Salamandra, L’Arannà està immers en la creació d’un segon disc. Aquesta nova proposta s’inspira en les arrels musicals d’Eivissa i Formentera. En concret, exploren el cant redoblat, un estil tradicional molt singular, pràcticament en desús, que han conegut de primera mà gràcies a una recerca de camp feta a les illes. Han visitat cantadors i cantadores octogenaris.

Aquest segon treball es podrà escoltar per primera vegada a la Fira Mediterrània de Manresa a la tardor. Ja han començat a fer maquetes i a preparar els arranjaments, que incorporaran instruments tradicionals com la flauta, el tambor o les castanyoles eivissenques, en combinació amb l’electrònica habitual del seu projecte.

Abans de l’estiu, el grup té previst actuar a diferents espais del territori. A banda del concert a Girona d’aquest dissabte, també tocaran el 22 d’abril a la Biblioteca de Platja d’Aro en el marc de la diada de Sant Jordi, el 26 d’abril a Lladó i el 10 de maig a Llagostera, dins el Festival Espurnes. També han programat una trobada al Tradicionàrius de Barcelona el 10 d’abril, on presentaran públicament el procés creatiu del seu segon disc, amb el suport d’una beca de creació.