L’Arannà: “Ens dona molta força que la gent cregui en el nostre projecte”

El passat mes de maig va sortir a la llum el nou disc de L’Arannà, La Salamandra. A més, el grup fa poques setmanes que ha estrenat el seu darrer videoclip, La flor vergonya, que forma part del nou disc. Per parlar-nos de tot això i, també dels espais on les podrem sentir en directe ens visiten Anna Sala i Lara Magrinyà, L’Arannà.

L’obra de Rodoreda ha estat la inspiració d’algunes de les lletres del disc, com ara Jardí vora el mar, un tema on L’Arannà mescla ritmes electrònics amb melodies harmòniques i clàssiques. Aquesta barreja d’estils reflecteix el recorregut artístic de les dues components, formades en música clàssica però amb ganes d’explorar noves sonoritats. El seu procés creatiu ha passat per una cerca d’identitat musical, allunyant-se de les normes rígides de la música clàssica per trobar un estil propi que han anomenat pop electrònic.

El disc ha estat enregistrat al Cardamomo Studio de la Bisbal d’Empordà, un estudi on el grup ha trobat la proximitat i comoditat necessàries per donar forma a les seves cançons. A més, han destacat l’experiència que tenen a Cardamomo Studio amb la música electrònica.

Per poder gaudir del directe de L’Arannà han programat concerts al Foment de Girona el proper 30 de novembre, “un espai que ens fa molta il·lusió”. Però també es podran veure el 15 de febrer a l’ermita de Sant Amanç de Sant Feliu de Guíxols en el marc de la programació de Mascanada 6.

Amb aquest primer treball al mercat, el grup ja prepara el seu segon disc, seleccionat per la Fira de Música Tradicional de Manresa i previst per al 2025. Aquest nou projecte explorà la tradició musical d’Eivissa i Formentera, especialment el cant redoblat, un tipus de cant tradicional que Magrinyà, d’origen eivissenc, considera poc conegut i que volen revaloritzar. “La cultura d’Eivissa no és tan visible en l’àmbit popular, i amb aquest treball volem recuperar-ne la riquesa i combinar-la amb el nostre estil personal,” han explicat.

Totes dues artistes reconeixen que amb el suport de la Fira tenen una ajuda per poder desenvolupar aquesta idea de manera més tranquil·la. “El camí agafa una altra dimensió”, admet Anna Sala. Totes dues apunten que els dona molta força tenir el suport de diverses persones i col·lectius del món de l’art i la crítica. “És molt important pels que estem començant”.

L’Arannà fa tres anys que va néixer després que totes dues artistes es trobessin a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).