7.3 C
Pals
Dijous, 2 gener 2025
- Publicitat -

L’artista urbà RICE obre la programació d’art contemporani del 2021 del Museu de la Mediterrània

El Museu de la Mediterrània acollirà set exposicions al llarg de l’any de tècniques artístiques ben diferents.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

El Museu de la Mediterrània obre al públic el proper dissabte 13 de febrer l’exposició «Mirades» de l’artista urbà RICE, amb la qual es dóna el tret de sortida a la programació d’art contemporani d’enguany a l’Espai Montgrí. RICE va ser guardonat amb la Menció especial d’Art Jove que el Festival Inund’Art atorga anualment. La seva proposta es concreta en un mural de grans dimensions que l’artista realitzarà dijous 11 i divendres 12 de febrer en una de les parets de l’Espai Montgrí i en una selecció de part de la seva producció pictòrica més recent realitzada en ple confinament. L’exposició es podrà visitar de manera gratuïta fins al 8 de març de 2021.

Les Mirades de RICE
Sota el nom artístic de RICE, Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993) és un artista visual que desplega gran part de la seva producció artística en l’àmbit de les intervencions a l’espai públic. Prenent l’entorn urbà com a espai d’acció, les seves propostes pictòriques materialitzen els seus interessos, preocupacions i reflexions i busquen interpel·lar els espectadors fortuïts que deambulen per aquests espais.
En la seva proposta per a l’Espai Montgrí, sota el títol de Mirades, l’artista proposa la realització d’un mural de grans dimensions, de caràcter efímer, que romandrà a l’espai el temps que duri l’exposició. Aquesta intervenció es complementa amb una selecció de projectes i obres anteriors, algunes d’elles dutes a terme en ple confinament. Aquests retrats, realitzats majoritàriament a partir de la tècnica de l’aerosol sobre fusta -tot i que també treballa l’aquarel·la sobre paper- es focalitzen tant en persones anònimes com en personatges vinculats a la cultura pop i permeten a l’artista activar una reflexió entorn de qüestions relacionades amb la soledat, la distància i l’aïllament.
RICE és artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Iniciat en la tècnica de la pintura a l’oli des de petit, no va ser fins que va arribar a Barcelona que, motivat per tota la cultura urbana que oferia el seu entorn, es passaria als aerosols, sense perdre la seva tècnica pictòrica i el traç dels seus antics retrats, millorant-la i adaptant-la als condicionants de la via pública amb la intencionalitat de dialogar amb l’espectador fortuït.
Paral·lelament, també desenvolupa des de fa temps projectes educatius, prenent la pintura mural i l’art urbà com a eina pedagògica i de motor de canvi. Ha exposat en galeries d’àmbit nacional i internacional, com la Surface Gallery (Nottingham, UK), la Spanish Embassy (Washington, DC), o la Visual Aids (NYC, EUA) entre altres. També ha participat en nombrosos festivals d’art urbà, com l’Ibug Festival (Chemnitz, Alemanya) o més recentment al Festival Monar’t (Girona). A nivell nacional ha treballat per fundacions com Difusor, Contorno Urbano, Rebobinart o Madrid Streetart Project.
Recentment va ser guanyador de la beca Stripart Guinardó (Barcelona) per gestionar el projecte de mediació cultural al barri del Guinardó. Actualment es troba finalitzant la residència del projecte de creació el centre d’art contemporani Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers).

Programació d’art contemporani a l’Espai Montgrí
Des de fa prop de dues dècades, el Museu de la Mediterrània dedica un dels seus espais a la difusió de l’art contemporani, esdevenint una plataforma que ha permès donar a conèixer artistes i projectes del nostre territori. La programació de l’Espai Montgrí per aquest 2021 -a cura de la cooperativa Cultural Rizoma- proposa seguir establint un equilibri entre aquelles propostes que el Museu acull, i que permeten teixir i enfortir els vincles amb altres entitats del territori, i la línia d’exposicions de producció pròpia del Museu.
Així, la programació d’enguany s’inicia amb l’exposició «Mirades» de l’artista urbà RICE -fruit de la col·laboració amb el Festival Inund’Art-, continua amb l’exposició del projecte INDI a dos temps, una proposta duta a terme amb joves del municipi, que s’iniciarà amb una primera activitat al Museu entre el 12 i el 22 de març i que culminarà amb l’exposició dels processos i resultats duts a terme entre el 17 de setembre i el 18 d’octubre, i acollirà també l’exposició «Protect the sea» de l’artista visual Valérie Prot, en el marc de la 7a edició de Mirades, Festival de Fotografia del Baix Empordà, que tindrà lloc durant el mes d’abril.
El gruix central de la programació, que es desplegarà entre el mes de maig i fins a mitjans de setembre, està dedicat a donar continuïtat al cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, iniciat l’any 2020 i que proposa la presentació d’una sèrie de projectes específicament produïts pel Museu. El cicle parteix de la invitació a una sèrie d’artistes a produir un projecte que tingui en compte l’especificitat del Museu de la Mediterrània, que sigui el seu objecte d’estudi. Així el resultat final és una reflexió en consonància amb la del museu, però des dels llenguatges propis de les pràctiques artístiques contemporànies. Enguany, els artistes que presentaran els seus projectes a l’Espai Montgrí són Pep Aymerich (Sarrià de Ter, 1962) i Irena Visa (Banyoles, 1985).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El govern espanyol preveu ajudes als pescadors per assegurar la continuïtat de la seva activitat

L’executiu de l’Estat es compromet a publicar la convocatòria “de la forma més àgil, ràpida i senzilla”

Altres notícies