L’Audiència de Girona ha rebutjat el recurs d’apel·lació de l’Associació Masperense de Propietaris dels Polígons I, II i IV de la Urbanització Mas Pere contra l’arxivament del cas. D’aquesta manera, l’audiència provincial avalua l’actuació de l’Ajuntament de Calonge en aquest afer. El jutjat d’instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols va dictar l’octubre passat el sobreseïment de la denúncia de l’Associació Masperense de Propietaris contra l’alcalde, Jordi Soler, i diversos tècnics municipals. Els havien portat als tribunals pels presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació i falsedat documental en les actuacions portades a terme en relació a l’urbanització Mas Pere. El jutjat va resoldre l’arxivament del cas perquè no hi va troba indicis de delicte, però els denunciants van apel·lar a l’Audiència de Girona. Ara l’ens provincial ratifica el sobreseïment. El govern municipal considera que la resolució judicial avala l’actuació del consistori.
L’Audiència de Girona considera que l’acusació per part de l’Associació de Mas Pere es basa en una “dada que la instrucció no ha acreditat en absolut: que la urbanització Mas Pere de Calonge ha estat recepcionada –encara que tàcitament- per l’Ajuntament”. El govern municipal sostenia que els tràmits urbanístics impulsats entenien l’urbanització com a no recepcionada. La interlocutòria també exposa que “cap dels delictes denunciats se sostenen” i argumenta que el fet que s’hagi constituït una Entitat Urbanística de Conservació no suposa que una urbanització estigui recepcionada. A més, el tribunal apunta que el fet que l’Ajuntament s’hagi fet càrrec de determinats serveis o “signés un conveni amb els denunciants l’any 1998 tampoc implica la recepció tàcita de la urbanització”, i afegeix que el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de 14 d’octubre de 2014, “no declara en cap cas que l’obra hagués estat recepcionada”.
La interlocutòria de l’Audiència Provincial afegeix que “resulta inviable parlar de que existeixi un delicte de falsedat en el fet que l’Ajuntament de Calonge certifiqui que l’obra no es troba recepcionada, i tampoc un delicte de frau en subvenció pública” i afegeix que “no es pot sostenir que la postura del municipi –tenir per no recepcionada l’obra- sigui contrària a Dret, i menys encara que sigui maliciosa”. Pel que fa al delicte de prevaricació, la interlocutòria exposa que les diverses actuacions municipals que han estat objecte de denúncia han rebut en cada cas una explicació acceptable per part de l’alcalde de Calonge que exclou el delicte de prevaricació.