Del 14 al 18 de novembre, l’Aula Gastronòmica de l’Empordà va acollir i formar en matèria de cuina i sala en restaurant i bar un total de 15 persones en situació d’atur i risc d’exclusió social.
El curs, que ha estat dirigit per la formadora Berta Dotú, ha ensenyat als participants diverses nocions tant teòriques com pràctiques, de les professions de cuina i de sala, incloent formació de manipulació d’aliments. El temari ha tractat punts com l’organigrama d’un restaurant; el tall de peix, carn i verdures; la mise en place; la maquinària i l’utillatge a sala i cuina; la barra i el servei; la presa de comandes; o les elaboracions de receptes amb carn, peix i vegetals, a més de postres.
Un win-win per a treballadors i empreses
Des de la borsa de treball de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es posarà a disposició dels seus establiments associats els currículums de les 15 persones que han assistit a la formació. Plantejaments com aquests poden ser una bona resposta a les creixents dificultats que té el sector per trobar personal.