12.2 C
Pals
Dijous, 23 gener 2025
- Publicitat -

L’edifici de l’antiga discoteca Palm Beach s’haurà de restaurar com estava l’any 1922

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El gener de 2020, el TSJC va  resoldre a favor de la Generalitat l’apropiació de l’antiga discoteca Palm Beach, actualment abandonada i deteriorada, que pertanyia a la societat Touring, del grup ElDorado.  L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té la intenció de crear un projecte pedagògic i cultural, amb part comercial per assegurar la seva sostenibilitat econòmica. Tot plegat ho llegim al Diari de Girona.

Aquesta setmana s’ha conegut la petició de l’Ajuntament del municipi a Costes de la Generalitat de remodelar la propietat de manera que es deixi igual que en la seva inauguració el 1922. Si no es realitza, serà la Generalitat la que faci la restitució subsidiàriament.

L’edifici va estar dissenyat per l’arquitecte Joan Bordàs i inaugurat l’any 1922. El complex de 950 m  i a primera línia de mar va ser concedit durant 30 anys a la societat mercantil Touring, que acabava el 29 de juliol del 2018. Tot i això, abans que s’extingís aquesta titularitat, el 2003, Costes de Catalunya va declarar la caducitat avançada de la concessió al·legant que l’empresa titular havia executat obres no autoritzades. El 2008 es va declarar la caducitat de la titularitat, una resolució que l’empresa Touring va impugnar.

Finalment, tot el procés es va haver de tornar a començar de zero el 2013, perquè el que va caducar van ser tots els tràmits realitzats. La societat Touring va tornar a impugnar la resolució del TSJC un cop més el 2016, que va fer el Departament de Territori i Sostenibilitat, a instàncies de l’Ajuntament de Sant Feliu, al·legant que les instal·lacions estaven deteriorades i abandonades. Fins que a l’octubre de 2019 l’alt tribunal va resoldre a favor de Territori, obligant a abandonar l’edifici i restituir l’espai a ElDorado.

El grup ha aprofitat aquest període de temps per reformar i construir l’espai, i aquestes són les reformes que hauran d’eliminar, complint amb l’ordenança judicial. Sent la modificació més significativa la construcció d’una segona planta, sobre les arcades. L’empresa també haurà de buidar l’edifici de tots els elements deixats per la propietat des que es va finalitzar la seva activitat com a discoteca el 2007.  L’edifici  està registrat com a Bé Cultural d’Interès Local, fet que suposa que s’han de recuperar els banys originals de Can Rius i els de Sant Elm.

El regidor d’urbanisme, Josep Saballs, via Diari de Girona explica que des del consistori s’està acabant de redactar un projecte bàsic que serveixi per indicar els usos de l’espai i la inversió requerida: «En volem fer un espai modulable amb usos culturals i pedagògics, però per donar-li aquest ús públic, també l’hem de rendibilitzar. El que no és sostenible per l’Ajuntament és fer una gran inversió per adequar-lo i pagar el cànon a l’Estat i no poder recuperar res».

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Seleccionen l’àrea de Turisme del Consell Comarcal en la ‘Guía de Buenas Prácticas de Accesibilidad en el Turismo’

Aquesta publicació recull iniciatives destacades d’arreu del món que promouen l’accessibilitat en el sector turístic.

Altres notícies