Els contes de Víctor Català
Aquest Sant Jordi tindrem a les parades el primer recull de contes de Víctor Català. Els contes que es fan públics ara són els que ella va escriure quan tenia 80 anys. Caterina Albert havia arribat al cim de la seva trajectòria, tal com explica Maria Bohigas, editora del Club Editor.
Els contes retraten la postguerra a Catalunya des d’un punt de vista compromès amb l’època que li havia tocat viure. De fet, va ser la primera autora a qui se li va permetre publicar en català durant el franquisme, pensant que els seus contes eren inofensius. En realitat, eren una forta crítica a la societat del moment.
Els barcelonins d’Adrià Pujol
L’Avenç ha publicat el nou llibre de l’antropòleg i escriptor begurenc Adrià Pujol. Es titula Els barcelonins i ja va sortir per entregues amb la mateixa revista L’Avenç l’any passat. Pujol va explicar que ell es visualitza al llibre com part del grup de joves que es va llicenciar a Barcelona, que se’ls va prometre que hi tindrien èxit, i ara ja s’hi han arrelat.
Adrià Pujol creu que els barcelonins han evolucionat i al seu nou llibre busca retratar els nous barcelonins. Ha explicat una anècdota que mostra la barreja de cultures que suposa la ciutat.
El meu bosc de Tania Van De Casteele
Aquesta veïna de Colomers ha escrit un llibre per recaptar fons per reforestar un bosc cremat prop de Colomers el 2013. El llibre explica per al públic infantil la història de dos germans que aconsegueixen reforestar un bosc. Els diners del llibre es destinaran a plantar alzines i roures en aquest indret de Colomers l’any que ve. Tania Van De Casteele explica la seva història.
Des de dins de Sàbel Gámez
L’escriptora Sàbel Gámez ha publicat Des de dins, i espera que sigui la primera obra d’una trilogia. Es defineix com una persona que explica històries. Sàbel Gámez explica com va néixer la idea de fer el seu llibre.
Explica històries de cinc persones que les viu una de sola. Són històries reals, però només canvia la perspectiva.
Les illes Formigues i el seu entorn de Gabriel Martín
L’historiador palamosí Gabriel Martín descobreix els detalls més íntims d’aquest entorn i la seva evolució al llarg de la història. Martín va explicar a Ràdio Capital detalls del pas de la Segona Guerra Mundial per l’Empordà.