10.3 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

Les havaneres i l’inici de l’estiu: tot el que estàvem esperant

A Ràdio Capital vam tenir el privilegi de ser-hi a primera línia: amb un estudi mòbil vam fer el seguiment de tota la cantada, entrevistes a tothom qui la va fer possible, i fins i tot, vam passar una estona amb Dolors Bassa.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Les havaneres i l'inici de l'estiu: tot el que estàvem esperant
Loading
/

Ahir vam tornar a tenir l’escenari davant del mar, la Plaça del Port Bo plena de gent, les emocions a flor de pell i les onades portant el compàs de la cantada que dona l’inici a l’estiu i que tant haviem estat esperant. A l’escenari de la 54a cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell hi han pujat els grups que estava previst que toquessin l’any 2020: Ultramar, Peix Fregit, Els Cremats i els Port-Bo i la Cobla dels Montgrins, que per primera vegada en el marc de la cantada van interpretar peces fent sonar a la vegada la Cobla i les Havaneres. Va ser un vespre d’aquells esplèndids que ens evidencien que mentre seguim remant cap al futur, no deixem de recordar temps passats.

A Ràdio Capital vam tenir el privilegi de ser-hi a primera línia: amb un estudi mòbil vam fer el seguiment de tota la cantada, amb entrevistes als grups musicals i també al director de la cantada, Francesc Sánchez Carcassés, que ens va explicar com han afrontat aquesta edició.

També va passar per l’estudi l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, emocionat per poder tornar a viure l’experiència.

Durant la cantada, tres comentaristes de luxe van aportar el seu coneixement als micròfons de Ràdio Capital: la cantant Neus Mar, el productor de Picap Joan Carles Doval i el periodista reconegut en el món de les havaneres, Lluís Poch

En Martí Sebrià també va venir a explicar-nos la seva experiència vivint la cantada des d’una barca, després d’haver-la dirigit tants anys.

Una de les sorpreses de la nit va ser l’assistència de Dolors Bassa a l’acte de les Havaneres, i vam tenir el plaer d’escoltar-la i de conversar amb ella juntament amb Neus Mar, que havia estat exalumne seva. Vam ser molt feliços de tornar a tenir a la taula de l’estudi una de les dones de la família de Ràdio Capital.

Unes havaneres adaptades a la pandèmia

Malgrat que les cançons de taverna i ultramar han tornat de nou en aquest paratge de la Costa Brava, l’aspecte ha diferit molt del que era habitualment, abans de la pandèmia. D’entrada, a la graderia que dona a l’escenari hi haurà només hi havia espai per a 800 espectadors, molt lluny del 1.590 que s’hi solien encabir.

L’organització ja va anunciar que l’aforament es limitaria al 50%, i tot i que el Procicat hagi relaxat restriccions i aquest percentatge es podria incrementar, s’ha decidir mantenir-lo per precaució. Les entrades, però, estaven exhaurides des de fa molts dies. De fet, es van vendre totes en poc més de vint minuts.

Finalment, no va fer falta tancar l’accés a Calella per mar i per terra, però sí que no hi va haver busos llançadora ni tampoc pantalles gengants per seguir la cantada des de les platges.

Gràcies!

La jornada d’ahir són les de les que donen sentit a tot això que fem. Un programa amb la direcció d’Eugènia Güell i Anna Salvadó que no hagués estat possible sense en Martí Saguer als controls tècnics, la Mar Coll a la producció, en Dani Cortés amb les connexions en directe i a la producció, ni sense la Paula Brines, l’Albert Aparicio, en Jordi Gafas i en Sergi Villena de la redacció de Ràdio Capital amb la gravació de les càpsules. Tampoc, sense totes les persones que són sempre a l’altra banda del micròfon que ens són imprescindibles i fan que aquests moments siguin encara més especials.

Recupera el programa sencer

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

2×05 – Ui, si aixequés el cap en Juli Garreta o en Ralph Elmann

L’Empordà al pentagrama, i la sardana com l’essència musical del país. Virgili convoca el gran sardanista Juli Garreta per parlar del ball (nacional) empordanès, i vol passejar amb ell per Sant Feliu de Guíxols. Per un error de càlcul, el convocarà, també, de bracet amb Ralph Elman, músic jueu enterrat a la Bisbal d’Empordà que havia tocat amb els Beatles. Tots dos músics analitzaran el poder tel·lúric de la Sardana, que, miracle, s’acabarà sumant a la conversa com un personatge més i hi dirà la seva. I confrontaran els ritmes ballables, des d’una entesa sideral, amb les noves tendències que els explicarà una dj jove de la discoteca més important de Sant Feliu.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -