10.4 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Les Illes Formigues són una de les zones protagonistes de l’exposició “Naufragis, història submergida”, del Museu d’Arqueologia de Catalunya

L’exposició convida a la descoberta de l’arqueològica subaquàtica, a Catalunya i a la resta del món.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Un dels principals objectius que persegueix el Museu d’Arqueologia de Catalunya és ampliar el coneixement públic sobre l’arqueologia subaquàtica i retre un homenatge als homes i dones que l’han impulsat i l’impulsen, tant a Catalunya com arreu del món.

És per això que s’ha estrenat aquesta mostra, que ofereix una panoràmica de les actuacions del centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), al llarg dels seus trenta anys d’existència. En ella es presenten més de 200 objectes, alguns d’ells inèdits, que mostren la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català.

L’exposició es divideix en quatre grans àmbits: Exploradors del mar, De vaixells i mariners, Excavant sota l’aigua i Un patrimoni per protegir. La Costa Brava i el Baix Empordà en són alguns dels protagonistes; De vaixells i mariners compta amb la restitució d’una àncora romana amb peces originals procedents de les Illes Medes.

Formigues II, les peces exposades d’un vaixell naufragat.

D’altra banda, si visiteu l’àmbit “Excavant sota l’aigua” hi trobareu una exposició amb escenografies de materials representatius de les Illes Formigues, acompanyades de recursos multimèdia de gran format que reconstrueixen la història dels naufragis.

En aquesta sala s’hi poden conèixer les tècniques i els mètodes de treball dels professionals de l’arqueologia subaquàtica.

L’exposició va ser inaugurada el passat 28 d’abril i serà visitable fins l’estiu del 2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies