7.6 C
Pals
Divendres, 15 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Les obres de la nova Escola d’Hostaleria de la Costa Brava començaran en breu i Pere Vila en serà el director

S'ubicarà a les dependències de la Fundació Casino Guixolenc de Sant Feliu de Guíxols i tindrà un màxim de 90 alumnes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En les properes setmanes s’iniciaran les obres de la que serà la futura Escola d’Hostaleria de la Costa Brava, que s’ubicarà a Sant Feliu de Guíxols. El centre ja té el permís per començar a adequar les dependències de la Fundació Casino Guixolenc-Espai Cambra, que serà el lloc on s’ubicarà. L’encarregat de dirigir el centre serà l’exdelegat del Govern a Girona Pere Vila, que també havia dirigit l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Cambra de Comerç de Sant Feliu i, de fet, el president de la Cambra Pere Ayach va anunciar la seva futura creació en el primer ple el 15 de setembre. Està previst que es doni formació en cuina, servei i pastisseria a un màxim de 90 alumnes.

El pla d’estudis es basarà en els cursos del Departament d’Empresa i Treball i d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb un enfocament cap a la formació dual, amb la voluntat de poder donar resposta a les necessitats laborals que tinguin les empreses de la Costa Brava. L’encarregat de regir el nou centre serà la mateixa fundació Casino Guixolenc-Espai Cambra, creada per la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i l’Associació Casino Guixolenc.

Es preveu que l’escola disposi d’un menjador pedagògic obert al públic, un bar per fer pràctiques, una terrassa al mateix Passeig del Mar, una cuina on es doni formació i equipada per desenvolupar les tècniques requerides pel professorat, una zona de preparacions fredes, una aula de demostracions de cuina, a més de diversos espais per a cocteleria i serveis per els alumnes i per als clients.

En les properes setmanes es presentarà el projecte als set ajuntaments involucrats i als tres consells comarcals que conformen la Demarcació de la Cambra, la Diputació de Girona i el seu Patronat de Turisme. També al Departaments d’Empresa i Treball i al d’Educació, a més de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona i les associacions d’hostaleria de les tres comarques de la Demarcació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -