L’Església romànica de Santa Maria del Palau, al Montgrí, es prepara per començar la segona fase de les feines de consolidació de l’edifici, que data del segle XIII. Aquests dies té lloc una intervenció arqueològica. Fins ara s’ha descobert un fragment del paviment original del temple, una part de les lloses del porxo (galilea, actualment desaparegut) i les restes d’una escala d’accés.
La intervenció, conduïda per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Diputació de Girona, té l’objectiu d’especificar les fases constructives de l’edifici a través del temps i determinar-ne les peces originals. Va començar la setmana passada i es situa principalment als tres grans espais del temple: el nàrtex, la nau principal i l’espai lateral de la sagristia.
La nau principal s’ha rebaixat fins a 70cm a la part més fonda, i es preveu que la sagristia es rebaixi uns 2 metres. Quan s’acabi la documentació, els paletes se centraran en la coberta de la nau principal i els murs.
És la primera vegada que es porta un estudi tan rigorós a l’església, part del patrimoni del massís de Montgrí.Està previst que les obres acabin el divendres vinent i se’n confeccioni un exhaustiu estudi documental.