17.1 C
Pals
Diumenge, 20 abril 2025
- Publicitat -

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà i Llet Nostra incrementen la seva col·laboració per apropar el sector làctic als més joves

L’acord inclou experiències educatives, col·laboració en el cicle formatiu i formació contínua, amb l’objectiu de connectar l’aprenentatge amb la realitat productiva del territori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà i Llet Nostra han renovat i ampliat aquest 2025 la seva col·laboració per oferir una formació més propera, útil i adaptada als reptes del sector lleter boví. Les accions previstes inclouen activitats educatives per a escolars, suport directe a l’alumnat del cicle formatiu i una oferta estable de formació contínua per a professionals de les explotacions lleteres. Tot plegat, amb la voluntat de connectar l’ensenyament amb la realitat productiva i afavorir el relleu generacional en el món agrari.

Aquest acord a tres bandes entre Llet Nostra, l’Escola Agrària de l’Empordà i la granja EVAM, amb el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, busca reforçar la cadena de valor del sector làctic i garantir-ne la sostenibilitat. Ambdues entitats comparteixen espai a Monells i ja fa anys que treballen conjuntament. Ara, però, han decidit fer un pas més per consolidar una aliança estratègica centrada en la formació i la transferència de coneixement.

Una de les iniciatives destacades és l’Experiència APROP, un projecte educatiu immersiu impulsat per Llet Nostra, que s’adreça principalment a estudiants de secundària de les comarques gironines. Els alumnes visiten la granja EVAM, on coneixen de prop la realitat d’una explotació lletera tradicional i familiar, equipada amb les darreres tecnologies per a la recerca i la millora de la producció. Durant l’activitat, tenen l’oportunitat de veure un audiovisual amb testimonis reals de ramaders, veterinàries i investigadors, i participen en un tast a cegues de llet i en una degustació de productes.

Després de la visita, l’activitat continua a les instal·lacions de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, on els alumnes elaboren el seu propi formatge amb la llet proporcionada per Llet Nostra. Aquest procés els permet comprendre tot el recorregut de la producció làctica, des de l’estable fins al producte final.

L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries també es beneficia d’aquesta col·laboració. A més de participar en l’Experiència APROP, poden utilitzar la llet subministrada per Llet Nostra per a les pràctiques del curs. D’aquesta manera, es potencia una formació aplicada, connectada amb el mercat laboral i basada en casos reals.

El tercer gran eix de la col·laboració és la formació contínua per a ramaders i ramaderes de boví lleter, especialment aquells que formen part de la cooperativa de Llet Nostra. L’empresa proposa temàtiques actuals i aporta docents especialitzats per dinamitzar cursos i jornades tècniques. Aquestes accions formen part de l’oferta estable de formació contínua que l’Escola Agrària impulsa per millorar les competències del sector agroalimentari, especialment els petits productors i transformadors.

Per Gerard Alexandre, director de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, aquesta col·laboració exemplifica com el treball conjunt entre formació i empresa pot “donar suport a un sector fonamental per a la societat i per al territori”. Jordi Riembau, president de la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i de Llet Nostra, subratlla la importància de “fomentar el relleu generacional i donar visibilitat a la feina de ramaders i ramaderes”.

Aquesta aliança també encaixa amb l’estratègia del centre educatiu per impulsar la dinamització econòmica del territori. L’escola ha participat en el desenvolupament del Pla Estratègic per al Desenvolupament Local i l’Ocupació 2023-2027 de municipis com la Bisbal d’Empordà, Forallac, Monells, Corçà i Ullastret, així com en trobades amb la xarxa agroalimentària del Baix Empordà. En aquest marc, aposta per impulsar projectes educatius, formatius i d’innovació, amb una visió integral que abasta des de la formació inicial fins a l’acompanyament al llarg de la vida professional.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Més de 3.000 persones inauguren el festival Ítaca a l’Escala amb Ouineta, Ginestà i Goa Pop DJ’s

La tretzena edició del festival Ítaca ha començat amb força a l’Escala, on més de 3.000 persones han omplert la platja de Riells. L’acte inaugural, amb actuacions gratuïtes d’Ouineta, Ginestà i Goa Pop DJ’s, marca l’inici d’un cicle musical que culminarà amb l’Ítaca Sant Joan a l’Estartit, que ja ha venut gairebé totes les entrades.

Altres notícies