8.7 C
Pals
Dijous, 19 desembre 2024
- Publicitat -

L’església de la Pietat guanya visibilitat pública

Aquesta joia arquitectònica és de les poques esglésies de propietat municipal de Catalunya i des d’aquest mes d’agost els porticons de l’entrada restaran oberts per tal de facilitar-ne la visió

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’església de la Pietat, una de les joies arquitectòniques de la capital del Baix Empordà, te la façana orientada a la Plaça Benet Mercader i fa cantonada amb el carrer de l’Hospital. A partir d’aquest mes d’agost els porticons exteriors de l’entrada romanen oberts entre les 8 del matí i les tres de la tarda, el que permet que la nau es pugui visualitzar sense necessitat d’accedir a l’interior del temple.

La antiga capella de l’hospital va ser bastida el segle XVIII en estil barroc i és de les poques esglésies de propietat municipal de Catalunya. L’edifici es comunica amb l’església per un pont sobre el carrer de l’Hospital que sembla ser que originalment tenia per objecte que els malalts podessin assistir a la missa sense necessitat de sortir al carrer.

Pont carrer Hospital
Pont carrer Hospital: Fotografia de Manel Magrinyà

Es tracta d’un esplèndid monument barroc d’una nau i planta de creu llatina amb portalada ornamentada amb columnes i capitells. La seva cúpula i cambrils en creuer contenen la imatge de la Mare de Déu de la Pietat, escultura d’estil gòtic renaixentista del segle XVI.

Imatge Pietat
Imatge Pietat: Fotografia de Manel Magrinyà

Les obres de construcció van ser iniciades el febrer del 1782 gràcies a les donacions dels fidels, i la benedicció va tenir lloc el 17 d’agost del 1788. A la façana hi ha la següent inscripció: “IN MEMORIA CAPELLA N.S. PIEDAD. REEDIFICADA 1783”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Departament de Territori atorgarà 3,6 MEUR a entitats del tercer sector ambiental per gestionar espais naturals protegits a Girona

A la demarcació de Girona, s'atorgaran subvencions a 12 entitats per dur a terme actuacions de recuperació de diversos espais fluvials, de gestió sostenible dels camps de fondeig per protegir la posidònia, de millora del mosaic silvopastoral a les muntanyes de Rocacorba o de conservació de les basses de l'Albera, entre d'altres.

Altres notícies