12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

L’exjugador del Barça Narcís Martí exposa les seves pintures a la Biblioteca de Palafrugell

La mostra es pot veure del 18 d’octubre fins el 23 de novembre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Narcís Martí Filosia, antic jugador del Barcelona durant els anys 60 i 70, exposa per primera vegada la seva obra pictòrica en una mostra que s’inaugura el 18 d’octubre a la Biblioteca de Palafrugell. Tot i ser conegut per la seva trajectòria esportiva i com antiquari, Narcís Martí ha estat treballant durant dècades en la seva passió per la pintura, sovint en l’àmbit privat.

L’exposició compta amb 41 quadres seleccionats per Jordi Sàbat, professor de Disseny Gràfic i amic íntim del pintor. Les obres, pintades al natural, mostren paisatges de l’Empordà, bodegons, autoretrats i escenes que reflecteixen l’amor de l’artista per la seva terra. “És l’obra d’un artista amateur i autodidacte que presenta el treball dels darrers 50 anys. Sempre ha pintat al natural, paisatges del seu Empordà, fruites, bodegons, boscos d’alzines, autoretrats… ‘Sisu’ és molt empordanès, humil, sense vanitat, ‘esquerp’ (tímid) i ‘ronso’ (fer-se el desentès)”, esmenta Sàbat.

Així descobreix un Martí Filosia nou i sorprenent. “És capaç d’anar a buscar bolets, pintar-los i menjar-se’ls. És honest i recollit. Treballa en un estudi envoltat de centenars de quadres de resultat professional. De vegades signa amb la ‘M’ de Martí, ‘Sisu’ o no signa”.

Exposició Arteca Narcís Martí Filosia
Exposició Arteca Narcís Martí Filosia

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies