La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla, porten mesos treballant en aquest projecte de l’hemeroteca digital de Josep Pla. Estan digitalitzant els articles que l’escriptor palafrugellenc va escriure al llarg de la seva trajectòria. Es treballa perquè aquest projecte es faci realitat el proper 2022. El fons de l’hemeroteca comptarà amb els primers textos que va realitzar el periodista, al voltant del 1917, fins a finals dels anys 70.
Francesc Montero, director de la Fundació josep Pla i coordinador del projecte “Pla Digital” explicava a Ràdio Palafrugell, que es tracta d’una feina continuada. Explica que mai no se sap quan es pot trobar un nou article. De moment, han recollit 60 mitjans on va escriure Josep Pla, en mitjans catalans, espanyols i internacionals.
Tot i que es vol acabar l’hemeroteca digital a partir de la primavera, no es descarta posposar la data de posada en marxa del servei. La intenció és que el servei sigui útil pels usuaris. Reconeixen, però, que quan es posi en marxa el servei no hauran pogut catalogar de manera completa tots els textos del periodista. La intenció és anar actualitzant i fent créixer l’hemeroteca.
Des de la càtedra voln que sigui un servei fàcil de fer servir i que serveixi tan per l’àmbit acadèmic com el lúdic. Volen impulsar una eina dinàmica i senzilla, però que alhora sigui precisa. Així doncs, l’hemeroteca de Josep Pla sembla que s’aconseguirà el proper 2022, i serà una nova eina per divulgar el llegat de l’escriptor palafrugellenc.