18.3 C
Pals
Dilluns, 4 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

L’Hospital de Palamós comença a utilitzar la intel·ligència artificial per fer el seguiment dels pacients amb malalties respiratòries cròniques

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de Caixabank que ha fet una aportació de 10.000 € mitjançant la Fundació "la Caixa"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós ha engegat un innovador projecte per fer el seguiment de pacients amb malalties respiratòries cròniques directament des del seu domicili mitjançant l’ús d’un assistent virtual de veu amb intel·ligència artificial (IA).

Aquesta solució, desenvolupada per Tucuvi, està dissenyada com a dispositiu mèdic amb el certificat CE i permet establir converses telefòniques amb els pacients per monitorar el seu estat de salut. L’assistència virtual planteja preguntes, prèviament establertes en un protocol mèdic i, a través d’un algoritme d’intel·ligència artificial, analitza i interpreta les respostes. Després, aquesta informació es transmet a l’equip mèdic, que pot prendre decisions assistencials precoces si és necessari.

El projecte, que acaba de començar, se centra en el seguiment de 150 pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) des d’octubre i fins al pròxim abril. Després de sis mesos, es farà una avaluació dels resultats de salut i de l’experiència dels pacients per determinar si aquest sistema pot ser útil per a altres malalties i si cal continuar amb el seu ús.

Les persones amb malalties cròniques, com la MPOC, sovint experimenten episodis de descompensació i agreujament de la seva malaltia que poden acabar amb visites a serveis d’urgències o ingressos hospitalaris. Aquest seguiment més intensiu realitzat des de casa permetrà detectar ràpidament aquests símptomes i prendre les mesures necessàries per evitar ingressos hospitalaris.

Marc Pérez, director d’Especialitats Mèdiques i Atenció a la Cronicitat, destaca que l’assistència virtual té un avantatge important amb relació a altres solucions, com la seva simplicitat i proximitat amb els pacients, ja que no requereix l’ús d’aplicacions mòbils o connexió a internet, la qual cosa facilita l’adaptació per part dels pacients.

L’aportació econòmica de 10.000 euros de la Fundació “la Caixa” mitjançant CaixaBank ha sigut fonamental per finançar aquesta iniciativa, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients amb malalties respiratòries cròniques i garantir un seguiment mèdic adequat.

El conveni entre l’Hospital de Palamós i la Fundació “la Caixa” l’han signat Montse Garcia, gerent i codirectora de la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, i Joaquim Macià, director del Centre d’Institucions de Catalunya de CaixaBank, ha estat clau en aquest suport.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Josep Mas-Pla: “Les pluges intenses seran més freqüents i hem de preparar-nos”

El catedràtic d’Hidrogeologia de la Universitat de Girona i investigador a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, Josep Mas-Pla, adverteix que el canvi climàtic provocarà un increment de les pluges intenses a la zona del Mediterrani. En va parlar en una entrevista al Supermatí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -