Per zones, s’espera que les ocupacions més altes es concentrin al litoral de la Costa Brava Nord, amb entre un 65% i un 70%, mentre que a la Costa Brava Centre, s’espera que se situï entre el 60 o el 65% i a la Costa Brava Sud sigui d’entre un 40 i un 45%.
A les zones d’interior s’espera una ocupació d’entre el 75 % i el 80 % a l’interior de la comarca de la Selva i, del 70 % i el 74% a la Garrotxa. A Girona ciutat la previsió d’ocupació oscil·la entre el 85% i el 90 %.
Pel que fa a les zones de muntanya, es preveu una ocupació que fluctuï entre el 55% i el 60% a la comarca de la Cerdanya i, del 65% al 70% al Ripollès. En general, la previsió d’ocupació mitjana per a tota la província de Girona és del 65 % i el 70 %. Tot i així, els empresaris apunten que s’esperen algunes reserves d’última hora, que no faran variaran gaire les xifres d’ocupació previstes.
De mitjana, el sector preveu unes estades d’entre dos i tres dies, amb un perfil de turista majoritàriament català i de la província de Barcelona, de mitjana edat i de caire “familiar”.
Tot i això, molts dels hotels que obriran ara tornaran a tacar fins a finals de maig o mitjans de juny, coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu.
La restauració, al 50%
Els establiments de restauració de les comarques de Girona preveuen durant els quatre dies festius de Setmana Santa, una previsió d’ocupació de les seves places del 50%.
El sector demana responsabilitat a les administracions
El sector es mostra preocupat pels “moments d’incertesa” actuals, tant per la pandèmia com per la guerra d’Ucraïna i demana a les administracions que siguin “responsables” en relació amb la covid-19. En aquest sentit, reclamen poder treballar “amb certa normalitat i estabilitat, perquè el virus ha vingut per quedar-se i els empresaris no poden perdre més ingressos”.