L’Empordà es prepara per rebre una nova edició del festival Ítaca amb una aposta pel talent femení i els preus populars. El festival oferirà un total de 18 actuacions en sis municipis d’arreu de l’Empordà: l’Escala, Gualta, La Pera, L’Estartit i Calella de Palafrugell. I als artistes ja anunciats (Arde Bogotá, Sílvia Pérez Cruz, The Tyets, Julieta, Mushka, Cala Vento, Triquell, La Ludwig Band, Les Que Faltaband, Classe B, DJ Ryna i DJ Trapella) se li sumen Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim.
A més, en l’edició d’enguany, el festival comptarà amb la peça d’art lumínic i tecnològic Geometrics x200, una al·legoria lluminosa i una coreografia tridimensional de 200 drons al ritme de la música i els efectes sonors, a càrrec de Flock Drone Art.
La 12a edició del festival compta amb un cartell amb una gran representació femenina, ja que gairebé dos terços de les propostes les capitanegen dones. I, de nou, el festival Ítaca fa una aposta per crear una programació selecta a preus populars marcada per una gran varietat estilística de la mà d’un ampli ventall d’artistes catalans i d’arreu de l’estat, alhora que manté l’aposta propostes amb D.O. de comarques gironines. Ho explica el director del festival, Fran Arnau.
A més, en aquesta 12a edició l’organització ha volgut incorporar-hi el Cavall de Troia, una escultura dinàmica de gran format, creada pel col·lectiu La Llata, format per Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes, artistes plàstics del Baix Ter, que farà el seu debut mundial de la mà de l’Ítaca, Cultura i Acció per tal de portar cultura arreu dels racons de l’Empordà.
Avui ha galopat per primera vegada per arribar a l’acte de presentació de la totalitat del cartell de l’Ítaca 2024. Igual que la icònica figura que va servir a Ulisses per introduir-se d’amagat a Troia, la versió empordanesa del Cavall de Troia està concebuda com un espai escènic on hi passaran coses, una icona que transportarà cultura i festa que doncs s’ha construït sobre rodes perquè sigui mòbil, amb la intenció de dinamitzar esdeveniments, tal com explica el director del festival, Fran Arnau.
I si Ítaca ha esdevingut un pont entre els diversos racons de l’Empordà i la cultura a preus populars, per afinar encara més la metàfora la 12a edició del festival s’ha presentat a l’històric Pont de Gualta. La construcció, Bé Cultural d’Interès Local ubicat al bell mig de la plana empordanesa, se sustenta per arcs de mides desiguals, que semblaven emular la diversitat dels escenaris per on un any més transcorreran les eclèctiques propostes del festival.
Ja hi ha disponibles entrades per a tots els concerts de pagament, així com els abonaments per a l’Ítaca SANT JOAN 2024. Es poden adquirir a través del web del festival itacacultura.cat, alhora que s’hi poden consultar horaris i d’altres detalls d’interès.