La Neus Colomer recomanava aquesta setmana un llibre, doncs jo també us en vull recomanar un altre.
Atesa la dificultat de fer moltes de les coses habituals en aquestes dates, us proposo llegir el llibre de la Cuina de l’Empordanet editat fa pocs mesos amb motiu dels 25 anys de l’entitat.
Un llibre pluridisciplinar que, a banda de conèixer la trajectòria del col·lectiu de cuiners, us permetrà tenir una visió bucòlica i literària del territori amb Miquel Martín, un coneixement aprofundit dels productes del rodal amb Pep Palau, una visió periodística de la nostra cuina amb Josep Maria Fonolleras, la visió “Planiana” de la cuina empordanesa explicada per Xavier Pla, la feina poc coneguda de ‘la colla dels cinc’ explicada per Salvador Garcia Arbós, i les reflexions sobre aquesta cuina de la mà de Joan Roca i Ferran Adrià.
Entre capítol i capítol podreu practicar la cuina, i procurar elaborar algunes de les quaranta receptes que conté el llibre.
Segur que si hi poseu atenció podreu replicar la tasca d’algun d’aquests cuiners, ara enyorats i amb els establiments tancats, i que fareu feliços als vostres (nou) convidats d’aquestes festes de Nadal i, sobretot, al vostre paladar.
Bon profit i bona cuina.
- Publicitat -
- Publicitat -