Exposició col·lectiva de l’Escola de Tapís per donar a conèixer i donar un reconeixement en aquesta tècnica tant utilitzada des de fa anys.
El tapís és conegut com una peça de roba, amb grans dibuixos, sovint figures i paisatges, emprat generalment en l’adornament de les parets de les habitacions, la fabricació del qual constitueix l’art de la tapisseria.
Una feina manual molt lenta amb un resultat espectacular que l’any 1992 va arribar a la població de Castell-Platja d’Aro amb un curs d’iniciació i que anys més tard va donar cabuda a l’Escola de Tapís Alt Lliç, que té com a finalitat la pràctica i difusió de la tècnica mixta de l’alt lliç, amb diferents materials i textures.
En aquest mateix espai, hi trobem una exposició retrospectiva sobre l’Associació de Tapís de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró que commemora 25 anys de treball. Un passeig pel camí que han recorregut aquests artistes que han trobat en el tapís una via per a l’expressió i la creativitat.
Lluis Llach arriba a Palafrugell per oferir una xerrada amb tots aquells que ho vulguin, coincidint amb la campanya de l’01 d’Octubre
Al Teatre Municipal de Palafrugell a partir de les 20h de la nit Lluís Llach, diputat de JuntspelSi, i el periodista Pere Cardús conversaran sobre democràcia en el marc de la campanya Crida per la Democràcia, de l’01 d’Octubre.
Un acte que organitza OMNIUM Baix Empordà amb la col·laboració d’Assamblea.cat Palafrugell i de l’Ajuntament de Palafrugell.
Al centre cívic de Garrigàs, fins a l’01 d’Octubre hi podeu veure l’exposició ‘Mentawai, progrés o retrocés?’ un retrat molt fidel d’aquesta cultura
Els mentawai són una tribu indígena que habita en una illa a l’oest d’Indonèsia. Durant anys han viscut d’acord amb els costums, la ideologia i els hàbits propis, fins que aquest últim any, mitjançant un grup islàmic han aconseguit canviat els costums dels mentawai.
La construcció d’una mesquita enmig de la selva ha estat el primer pas del llarg projecte d’aquest grup islàmic per desenvolupar l’illa. Fer que les dones es tapin, que els nens vagin vestits, que es construeixi una escola on s’inculquin els valors de l’islam o que es disposi d’electricitat, de motos o de telèfons mòbils són algunes de les seves propostes.
Aquest és el projecte guanyador de la catorzena edició del cicle Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, impulsat per el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Es tracta d’una exposició de fotografies de la gironina Marina Calahorra, per mitjà de les quals deixa constància del canvi de vida que ha experimentat recentment una tribu indígena, els mentawai, arran de la presència d’un grup islàmic a l’illa on habiten, a l’oest d’Indonèsia.