10.9 C
Pals
Divendres, 31 gener 2025
- Publicitat -

L’Oli DO Empordà tancarà l’any amb una producció de 600.000 quilos

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L’Oli DO Empordà tancarà l'any amb una producció de 600.000 quilos
Loading
/

L’Oli amb denominació d’origen Empordà tancarà aquest any amb una producció d’uns 600.000 quilos, una xifra lleugerament inferior al 2015. Els responsables de la DO es fixen com a objectiu immediat millorar la promoció del producte, perquè entenen que encara té molt camp per córrer en el mercat que li és propi, el de proximitat. Per això mateix se n’ha fet una presentació i tast a la fira de l’oli de Figueres, del passat cap de setmana. El president de la DO Oli Empordà, Simon Casanovas, ha explicat a Ràdio Capital que el mercat local és fidel però que encara hi ha molta gent que no coneix aquest oli amb denominació d’origen Empordà.

Escolta l’entrevista sencera a Simon Casanovas: “S’ha de millorar la producció dels olivars”

La qualitat i singularitat de l’oli de la DO Oli de l’Empordà rau en les varietats específiques de la zona, que són argudell, corivell i verdal. Segons Casanovas, el 100% de la producció actual es col·loca al mercat. Per això, cal créixer en quantitat però també en prestigi per poder vendre a un preu que sigui un incentiu per als productors.

La superfície de cultiu d’olivar de l’Empordà és d’unes 2.600 hectàrees.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Recòndit arriba a la cinquena edició amb grans noms

Aquest dijous 30 de gener, a l’Ajuntament de Palol de Revardit, la promotora gironina La Tornada ha presentat la cinquena edició del Recòndit que se celebrarà del 15 de març fins al 25 de juliol en petits municipis del Pla de l’Estany i que consta de vint-i-una actuacions. Aquesta cinquena edició és la consolidació d’aquesta

Altres notícies