Maite Selva: “A Begur no s’han fet gaires desastres urbanístics”

Repassem l'actualitat de Begur amb l'entrevista de la seva alcaldessa

L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, durant l’entrevista en exclusiva a Ràdio Capital va parlar sobre l’actualitat de la temporada estival i els projectes urbanístics del municipi.

Pel que fa a termes d’ocupació turística, afirma que es troben en un nivell molt alt i que esperen tornar a recuperar xifres anteriors. La majoria de turistes són locals, “tot i que enguany el turisme estranger és més visible que l’any passat”.

La fira d’indians d’enguany serà en un nou format, el Begur Indià, el 3, 4 i 5 de setembre i “en un format més cultural i controlat sanitàriament amb aforament limitat i mesures de seguretat”. És una proposta menys massificada, sense aglomeracions i sense tanta “festa”, afirma Selva.

Pel que fa al toc de queda, a Begur es limitarà l’accés a platges d’una a sis de la matinada, per tal d’evitar massificació per l’efecte crida i els botellots i festes nocturnes. Tot i que l’alcadessa està a favor del toc de queda oficial i amb sancions.

Quant els incendis, Selva assegura que han fet ja un 40% del projecte de les franges perimetrals per reduir el perill de propagació d’incendis, però encara els queda per finalitzar. Afegeix que un altre 40% el realizaran des de l’Ajuntament durant l’estiu i el 20% restant a través d’empreses privades de concurs.

Pel que fa al Pla Urbanístic de Begur, l’alcaldessa explica que després de canviar la normativa del POUM volen unificar els tràmits i facilitar la urbanització. Aquest fet es produeix després de la denúncia del Pla director feta per l’ajuntament davant les pressions d’empreses privades que es troben amb dificultats per construir i el conflicte amb la Generalitat, “que ha escoltat poc les necessitats del municipi”, expressa Selva.

“La nostra intenció no és anar a judici per recuperar sol urbà, sinó per fer front a les indemnitzacions que haurem de complir” afegeix la batllessa. També expressa que “a Begur no s’han fer vertaderes bestieses urbanístiques, només impacta la dels jardins de sa Riera”, basant-se en la legislació vigent a l’època, que permetia la urbanització en diverses zones. Tot i les múltiples denúncies mediambientals que grups ecologistes han fet al llarg dels anys.

Finalment, va fer referència al conflicte de la cala d’illa roja, on nudistes protesten per la massificació de la platja per la guingueta i l’augment de persones que van vestides. Selva creu que no és un problema greu i s’acabarà resolent amb un acord entre bandes.

A continuació l’entrevista completa a Maite Selva:

 

 

 

 

 

2 COMENTARIS

Comments are closed.