8.7 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Mala maror per l’increment de preus de les boies a les costes de Palafrugell

La nova concessió que l'Ajuntament de Palafrugell ha impulsat aquest any, i que es preveu que duri fins al 2026, ha suposat una pujada de preus desproporcionada

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’augment dels preus de les boies a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, ha provocat un malestar latent entre els usuaris.

Els qui acostumen a utilitzar el servei són propietaris d’embarcacions d’entre cinc i deu metres d’eslora, que fondegen a uns metres de distància de la costa i paguen una quota pel servei de boies.

La nova concessió que l’Ajuntament de Palafrugell ha impulsat aquest any, i que es preveu que duri fins al 2026, ha suposat una pujada de preus desproporcionada i en molts casos inassumible per als propietaris de les embarcacions.

Alguns dels afectats per aquest augment de preus s’han unit en una plataforma, i acusen el consistori d’afany recaptatori.

Les seves queixes fan referència especialment al fet que des de l’Ajuntament no es posi un topall cada vegada que hi ha una licitació, i creuen que això perjudica al preu final (que sol partir del preu fixat en l’anterior licitació, i per tant acaba essent molt més alt).

Cal tenir en compte que la licitació que fa l’Ajuntament es basa en una subhasta entre empreses, i s’acaba fixant el preu final en funció de les propostes d’imports.

I com en tota subhasta, guanya qui proposa un preu més elevat. Els guanyadors, posteriorment, estableixen un preu final per als consumidors. La darrera licitació municipal, que es va aprovar fa un mes, tindrà una durada de quatre anys amb una renovació anual.

Per la seva banda, des del consistori municipal defensen que no són ells els qui estableixen els preus, sinó que es regeixen per la normativa europea del sector, i amb una sèrie de condicionants. L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, ens explicava com funciona:

 

 

Sobre l’increment de preus, Vigas relatava el procediment que s’ha utilitzat, i del qual se n’han derivat els imports tan elevats, que posteriorment han generat la indignació entre els usuaris. La conclusió és que qui ofereix més import, s’acaba emportant la boia.

 

 

Joan Vigas ens expressava que des de l’alcaldia no estan d’acord amb aquest sistema, en què preval la llei de l’oferta i la demanda, però que de moment no tenen la facultat per poder-lo modificar.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mons superposats

La mort de David Lynch ens deixa orfes d’una de les veus més transformadores del nostre temps. La seva...

Altres notícies