8.6 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Marc Cama: “Ja fa uns 15 anys que treballem per estalviar aigua, però ara n’estalviem més pel context de sequera”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Marc Cama: "Ja fa uns 15 anys que treballem per estalviar aigua, però ara n'estalviem més pel context de sequera"
Loading
/

L’Hospital de Palamós està implementant diverses mesures d’estalvi d’aigua en el context de sequera en el que ens trobem. Gran part d’aquestes mesures se centren en el càlcul, el manteniment i l’estalvi, a més de promoure la conscienciació. Per parlar-nos d’aquestes mesures ens va visitar al Supermatí el tècnic de medi ambient i responsable del sistema de gestió ambiental del centre, Marc Cama.

El darrer any l’hospital de Palamós va consumir 27.000 m3 d’aigua. Marc Cama admet que aquesta xifra és bastant alta. Aquesta quantitat equivaldria a uns 75.000 litres d’aigua al dia. El tècnic explica que per poder desenvolupar l’activitat assistencial de l’hospital de Palamós és imprescindible l’ús de l’aigua. I tot i que la sequera va iniciar-se fa uns dos o tres anys, des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ja fa una quinzena d’anys que treballen per estalviar aigua.

Tot i això, el centre ha començat a implementar diverses mesures per estalviar encara més aigua. Hi destaquen, per exemple, la reducció de la pressió de l’aigua, afinar en el manteniment del sistema, reduir el tema de la descalcificació del sistema, entre altres.

A més, Marc Cama destaca també la tasca de conscienciació per millorar i optimitzar el consum d’aigua a l’hospital. S’ha instal·lat diversos cartells en les zones dels lavabos i s’ha vist que el consum d’aigua en aquests banys ha disminuït en comparació amb els que no en tenien. Per això, Marc Cama apunta que la instal·lació d’aquests cartells que insten a estalviar aigua es farà a la resta de banys del centre.

Marc Cama és conscient que el sector sanitari és un dels que produeix més emissions per diverses raons com pels residus perillosos que acaba generant, els materials que s’han de fer servir un únic cop, etc. Tot i això, reconeix que si aquests residus es gestionen de manera correcta, l’impacte sobre el medi ambient és menor.

En el cas del SSIBE, per exemple, s’estan fent servir les plaques solars, canviar la il·luminació al sistema LED, promoure la mobilitat sostenible, entre altres iniciatives per mirar de reduir les emissions relacionades amb el centre.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios