11.7 C
Pals
Dijous, 27 febrer 2025
- Publicitat -

Marco Sangiorgio: “Volem revaloritzar la cuina amb la carn de senglar”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Marco Sangiorgio: "Volem revaloritzar la cuina amb la carn de senglar"
Loading
/

Arriba la 14a edició de la Senglanada aquest proper diumenge 2 de març a Cruïlles. Un esdeveniment gastronomic que té com a element central de la trobada el senglar. I per parlar de la proposta i les activitats que hi podrem fer ens ha visitat al Supermatí un dels membres de la organització d’aquest esdeveniment, Marco Sangiorgio.

L’esdeveniment va néixer el 2011 com un simple dinar popular i, al llarg dels anys, ha anat creixent fins a convertir-se en una cita imprescindible per als amants de la gastronomia local.

La voluntat d’aquesta trobada, a part de gaudir de la jornada gastronòmica, és poder tornar a donar valor a la carn de senglar. Marco Sangiorgio explica que es mostrarà les diferents maneres amb les quals es pot cuinar aquest tipus de carn.

El programa inclou una àmplia varietat de receptes elaborades amb senglar, des dels plats més clàssics fins a propostes més innovadores com croquetes, mandonguilles i plats inspirats en la cuina italiana, com la pappardelle amb ragú de senglar. Enguany, també es podrà degustar arròs amb senglar i bolets, així com un menú infantil amb salsitxes.

Més enllà del vessant gastronòmic, la jornada comptarà amb una xerrada sobre la presència del senglar a les Gavarres, sota el títol “El senglar: conflicte o oportunitat?”. Hi participaran caçadors, investigadors, cuiners i professionals del sector forestal per debatre sobre l’impacte d’aquest animal a la zona i les seves possibles aplicacions gastronòmiques.

A més, els assistents podran gaudir d’un tast de vins naturals a càrrec de quatre cellers de les Gavarres i d’un vermut musical amb el grup “The Best Of”. Les activitats es desenvoluparan a la sala de Cruïlles i els tiquets es poden adquirir anticipadament o el mateix dia a l’entrada.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios