A Veus de l’Empordà, amb la Mar Coll, ens traslladem a Casavells, un nucli de població que forma part del municipi de Corçà. Ens visiten la Glòria Simon i en Jordi Entreserra, dos apicultors propietaris del Mas Entreserra que viuen en aquesta població del Baix Empordà.
Tots dos van començar aquesta aventura en diferents moments de la seva vida. En el cas d’en Jordi va ser com a hobby i era una manera d’escapar de la feina. Llavors va ser quan la Glòria va quedar-se sense feina i va sorgir la idea de demanar un ajut a la Generalitat per nous apicultors. Els hi van concedir i van iniciar aquest projecte.
Va ser llavors quan en Jordi va quedar-se sense feina i va decidir endinsar-se totalment en aquest projecte. Als inicis els va costar iniciar la feina, tot i estar al Baix Empordà. A més, la feina per dos autònoms va ser complicada a l’hora de realitzar la transhumància.
Aquest transport es fa de nit, ja que totes les abelles són dins les caixes i estan més relaxades. Els apicultors es mouen en uns 11 o 12 tipus de mel. Ambdos productors vigilen la qualitat de la mel, no tant la quantitat.
La producció de la mel
Les abelles s’alimenten de mel. Per això, en Jordi i la Glòria tenen unes caixes amb divisions que permeten extreure la mel que volen vendre sense afectar a la producció pròpia per les abelles. Així, no han de donar menjar a les abelles. A part de produir mel, també diversifiquen la seva activitat.
El coronavirus va afectar a la producció i a la venta de la mel. Venien els seus productes als mercats i les fires, però el coronavirus els va frenar. També realitzen tallers i altres activitats per difondre la seva activitat com apicultors. A la masia també han adaptat un espai com a botiga.
Els productes que creen des de la seva masia és del tot natural. Hi ha moltes persones que tasten per primer cop la mel a la seva parada de mercat, perquè hi ha una mel per cadascú. La mel que produeixen es del Massís de les Gavarres.