8 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

La Fundació Mascort presenta un centenar de làmines amb ocells i mamífers marins d’arreu del món

L'exposició es pot visitar fins al 14 d'abril de 2024 a la Casa Gilabern, seu de la Fundació Mascort, a Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Fundació Mascort ha presentat la seva nova exposició ‘El mar a l’horitzó. Ocells i mamífers marins i els ocells més bells del món’, comissariada pels ornitòlegs Jordi Sargatal i Josep del Hoyo. Amb un centenar de làmines, s’hi poden apreciar ocells i mamífers marins d’arreu del món. A més hi ha una selecció dedicada als ocells més bells del món. L’exposició es pot visitar fins al 14 d’abril de 2024 a la Casa Gilabern, seu de la Fundació Mascort, a Torroella de Montgrí.

Les il·lustracions dels ocells i els mamífers els han creat científics reconeguts i han estat seleccionades pels seus comissaris. Així, es vol mostrar la importància d’aquestes espècies en els ecosistemes i s’aborda la necessitat crítica de conservació per garantir la supervivència del planeta.

Les làmines originals que s’exposen formen part del conjunt d’obres il·lustrades de Lynx Edicions, el Handbook of the Birds of the World i el Handbook of the Mammals of the World. L’editorial Lynx va ser fundada l’any 1989 per Ramon Mascort Amigó, també fundador i president de la Fundació Mascort, juntament amb els comissaris de la mostra: el zooleg Jordi Sargatal i el metge Josep del Hoyo. Ho explica el mateix Jordi Sargatal, que reconeix que fer aquesta feina ha portat més de 20 anys.

En el cas dels ocells marins hi podem trobar espècies com els albatros, les baldrigues i els petrells, influint en la distribució i selecció natural dels peixos i altres organismes aquàtics. Pel que fa als mamífers marins hi podem trobar espècies com balenes, dofins o foques, entre altres, que actualment es troben amenaçats per la pesca excessiva, la contaminació i la degradació dels hàbitats.  Per això, es vol promoure, a través d’aquesta mostra, la importància de la seva preservació. A més, cal destacar les làmines dels ocells més bonics del món, que mostra una gran diversitat d’espècies per la seva elegància, els seus colors i la singularitat.

Cal recordar que aquesta iniciativa s’emmarca amb el compromís de col·laboració de la Fundació Mascort amb la Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans”, una entitat que promou la cultura del mar, la conservació del medi ambient i la sostenibilitat. La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” – Espai Mascort, amb seu a l’Estartit representa un pas essencial en la promoció de la cultura marítima, la conservació del medi ambient i la sostenibilitat, tal com apunta  Jordi Sargatal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies