8.7 C
Pals
Dilluns, 23 desembre 2024
- Publicitat -

Més de 1500 participants a la 13a edició de la Radikal Ocean52

A la travessia de 3,5 s’han imposat Miguel Duran, amb 47’55”, en la categoria masculina, i en la femenina, la Sílvia Pagè, amb 58’56”.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

La tretzena edició de la Radikal ocean52, la competició en aigües obertes de referència a Espanya, ha comptat amb 1.500 participants, entre nedadors populars, amants de les aigües obertes, i esportistes d’alt nivell, i ha superat els 1.400 inscrits de l’edició anterior. La trobada, que té l’objectiu de fomentar els hàbits sostenibles i respectuosos amb els oceans, inclou tot el cap de setmana d’activitats inclusives i de sensibilització, i es converteix en una celebració de la natació en aigües obertes i la sostenibilitat.

Les competicions, celebrades aquest cap de setmana entre Calella de Palafrugell i Llafranc (Costa Brava), consisteixen en una prova de 7 kilòmetres – des de Calella de Palafrugell fins les Illes Formigues i, d’allà, fins a Llafranc -; una de 3,5 kilòmetres – de les Illes Formigues a Llafranc -; una d’un kilòmetre i mig – que voreja la costa seguint el recorregut del camí de ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc; a més d’una competició de relleus i categories infantils.

En la prova estrella de 7.0 s’ha imposat el nedador Albert Castejón, del Club Natació Sabadell, amb un temps de 1h15’51”, en la categoria masculina, i la Clàudia Giralt, del Club Natació L’Hospitalet, amb un temps de 1h20’47”, en la femenina. En la categoria masculina han quedat en segon i tercer lloc en Ferran Julià, del Club Natació Sabadell, amb un temps de 1h17’40”, i el Marcos Gil, del mateix Club, amb 1h17’48”. Pel que fa a la categoria femenina, el segon lloc ha estat per a Janna Blaya, amb 1h28’36”, i el tercer per a Sonia Fargas, amb 1h31’16”.

A la travessia de 3,5 s’han imposat Miguel Duran, amb 47’55”, en la categoria masculina, i en la femenina, la Sílvia Pagè, amb 58’56”.

Les persones que omplien el Passeig i la platja de Llafranc, han pogut seguir les competicions a través d’una pantalla gegant, instal·lada al punt d’arribada, on també estava ubicat el village de la Radikal ocean52.

Com en edicions anteriors, el club Radikal Swim i ocean52 uneixen esforços i, sota el paraigua “Junts per l’oceà”, es portaran a terme diverses activitats de conscienciació mediambiental: el Beach clean up, recollida de residus a la platja de Llafranc, i l’EcoSwimming, activitat de natació per recollir residus al mar. Així mateix, s’impartiran xerrades i tallers relacionats amb la cura dels oceans. L’objectiu és aconseguir canviar rutines i incorporar hàbits més sostenibles i respectuosos amb els oceans, i incidir en la necessitat de cuidar-los per poder seguir-ne gaudint.

Aquesta filosofia de transmetre respecte pel mar i per la seva biodiversitat, es reflecteix també en els materials, que seran tots 100% reciclables. De fet, l’esdeveniment està organitzat amb la visió de reduir al màxim l’impacte amb el medi ambient i, amb aquest objectiu, s’estalviaran més de 7.000 envasos de plàstic d’un sol ús, gràcies a ocean52.

La Radikal ocean52 és l’únic esdeveniment de natació en aigües obertes que consisteix en tot un cap de setmana ludicoesportiu, ple d’activitats de caràcter familiar – per a nens i adults – vinculades a la natació en aigües obertes i a la protecció dels ecosistemes marins. D’una banda, el village, situat a Llafranc, les activitats infantils al Museu del Suro de Palafrugell, les ponències i tallers, que inclouen una sessió de ioga diumenge al matí, a més de les activitats de recollida de residus ja esmentades i la festa dissabte a la nit, amb el famós Gitano del Restaurant Llafranc.

La cita inclou igualment les proves al mar per a nenes i nens, Radikal Kids, i la competició de relleus Radikal Relays i Last Radikal Standing, totes tres patrocinades per la marca d’automòbils Mercedes Benz Autolica-Garatge Plana. Les dues darreres consisteixen en proves de curta distància i en relleus d’equips de 4 persones, que han de nedar una distància de 800 metres.

Patrocinadors i col·laboradors de primer nivell

La Radikal ocean52 està organitzada pel Club de Natació Radikal Swim i compta amb la col·laboració d’ocean52, única empresa de begudes que destina el 52% dels beneficis a la protecció de l’oceà.

Els nedadors s’hidrataran amb les begudes ocean recovery, elaborades amb mineralització de corrents profundes de l’oceà i magnesi, que ajuden a recuperar-se del cansament i la fatiga. Com a tret diferencial, ocean52 envasa els productes en vidre i alumini 100% reciclables, evitant l’ús d’envasos de plàstic; el major component de les escombraries marines. D’aquesta manera, la companyia ha llançat recentment el producte “No plastic water” (aigua sense plàstic): aigua mineral natural i amb gas envasada en llauna d’alumini reciclable.

També són patrocinadors el Patronat Costa Brava i l’Ajuntament de Palafrugell, així com la marca d’automòbils Mercedes Benz Autolica-Garatge Plana, que cedeix gratuïtament tots els vehicles elèctrics, i que patrocinarà la Radikal Kids, el Last Radikal Standing i els Radikal Relays, i la de roba i accessoris esportius Sailfish. L’Aparthotel Arrels d’Empordà de Palafrugell és l’allotjament oficial i hostatjarà els voluntaris que col·laboren amb l’organització.

La Radikal ocean52 compta amb la col·laboració de les entitats locals Club de Vela Calella, Club Nàutic Llafranc, Club Atlètic Palafrugell, Club Nàutic Estartit, Custom Sailing CB, Club Natació Palamós, Fundació Oncolliga de Girona i la Federació Catalana de Natació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El restaurant Entre dos Móns de Palamós se suma al col·lectiu La Cuina de l’Empordanet

El restaurant Entre dos Móns de Palamós es la última incorporació del col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet. El restaurant està liderat per Mila Acosta i Roger Cama. Acosta és propietària i xef de cuina, nascuda a Lima. Amb només 19 anys va arribar a Barcelona per formar-se en l’ofici, i el seu impressionant currículum

Altres notícies