8.5 C
Pals
Dimarts, 21 gener 2025
- Publicitat -

Més de 66.500 persones han estat usuàries de les activitats que s’han generat des del Museu de la Pesca el darrer any

Dins les propostes culturals i pedagògiques organitzades, es comptabilitzen tant les realitzades al propi museu, com les que han tingut lloc a l’aula gastronòmica de l’Espai del Peix, i també a l’equipament patrimonial de la Capella del Carme

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Durant l’any 2023 un total de 66.527 persones han estat usuàries de les activitats culturals i pedagògiques que s’han generat des del Museu de la Pesca, entre les quals es comptabilitzen també les realitzades a l’aula gastronòmica de l’Espai del Peix, i també a l’equipament patrimonial i expositiu de la Capella del Carme.

L’entrada al Museu i a l’Espai del Peix ha sumat un total de 40.570 visitants. Pel què fa a les activitat per equipaments, l’any 2023 el Museu de la Pesca ha generat un total de 5.834 usos, mentre que en el cas de l’Espai del Peix han estat 6.620 el global d’usuaris.

Aquestes persones han participat en algunes de les propostes organitzades durant l’any, com les visites guiades al Museu, a les Barques del Peix, i les exposicions temporals. A l’Espai del Peix s’han realitzat tallers i show-cookings de cuina marinera, presentacions de llibres, conferències, cursos de formació ocupacional de cuina i peixateria.

Del total de les activitats realitzades l’any passat pel Museu de la Pesca i els equipaments culturals vinculats, un 16% són d’usos de caràcter educatiu, mitjançant el programa Viu la Mar, adreçat a escoles, instituts i universitats, i que compta  amb visites guiades al Museu, les Barques del Peix, l’Espai del Peix, el port i la subhasta, i tallers com el de salaó d’anxoves o el de cuina marinera.

El Museu de la Pesca, més enllà de la seva exposició permanent, ha impulsat i promogut altres equipaments pioners al territori; va fomentar la creació l’any 2000 de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona) que fou la primera a establir-se fora de la ciutat de Girona i situar-se en el territori. També es destaca el Documare, Centre de Documentació de la Pesca i el Mar, creat en una nova col·laboració amb la Universitat de Girona l’any 2000, i que  s’ubica a l’edifici de l’exposició permanent per tal d’oferir un millor servei als usuaris.

El destacat treball realitzat per al Museu de la Pesca durant els seus prop de 22 anys d’activitat, l’han fet mereixedor de molts premis de caràcter nacional i internacional. L’any 2005 el Museu de la Pesca de Palamós va rebre el diploma d’excel·lència amb la menció especial al Premi del Museu Europeu de l’Any, essent escollit com a únic finalista de l’Estat espanyol. Aquest equipament cultural també va ser guardonat aquell mateix any a la Gran Nit de la Pesca Catalana i, posteriorment, va rebre el primer dels distintius de Qualitat Turística en Destí amb la qualificació d’excel·lència, amb el qual ha estat distingit els darrers anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Calonge i Sant Antoni es reuneix amb els empresaris del PAEC per explicar el nou contracte d’escombraries

El contracte, actiu des del desembre de 2024, incorpora més personal, tecnologia per optimitzar la recollida i una brigada d’incidències.

Altres notícies