La vuitena edició de la campanya “Let’s Clean Up Europe (LCUE)” ha reunit el matí del dissabte 8 de maig prop d’un centenar de voluntaris en dues accions simultànies de neteja que han tingut lloc a la platja de Sant Feliu de Guíxols i la desembocadura del Ridaura de Platja d’Aro.
Sota el paraigües de l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha celebrat una nova jornada de la campanya europea LCUE amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura. Unes 75 persones a Sant Feliu de Guíxols i més d’una trentena a Platja d’Aro han participat en la iniciativa organitzada conjuntament pel Grup de Natura Sterna, Polseres Verdes, La Manduca, el Centre Excursionista Montclar, l’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres-Marítima, Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols i de Castell-Platja d’Aro, i les empreses eco-friendly Sloppy Tunas i DLannd, a més dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i de Castell-Platja d’Aro, i que ha tingut lloc aproximadament entre 10:00 i les 13:00 hores del matí.
La jornada a permès recuperar desenes de quilos de residus produïts tant per abocaments il·legals i incontrolats com per comportament incívics, des d’envasos de plàstic i llaunes a burilles de cigarret, passant per objectes més voluminosos.
Seguint totes les recomanacions sanitàries per a la prevenció de la Covid-19, era obligatori l’ús de mascareta i es facilitaven bosses i guants en el mateix punt de trobada; els voluntaris, així mateix, podien desinfectar-se les mans en les diferents estacions habilitades de gel hidroalcohòlic.
La campanya LCUE tindrà continuïtat el proper 12 de juny quan, en motiu de celebració de Dia Mundial dels oceans, s’organitzarà una nova neteja col·lectiva sota la denominació #lacarainvisibledelplaneta.