Aquest vespre, es podrà veure la primera lluna plena del mes a partir de dos quarts de deu. Com que el satèl·lit coincideix estretament amb el perigeu, fet que la fa més gran i brillant, se l’anomena ‘superlluna’. També, lluna de l’esturió per qüestions relacionades amb el continent americà, ja que durant aquesta època de l’any es pot veure aquest peix allà. Per aquesta raó, com que s’espera que sigui una de les llunes més lluminoses i espectaculars de l’any, us hem preparat un llistat dels llocs més idíl·lics del Baix Empordà per contemplar-la.
- La Platja de l’Estartit o la Gola del Ter: qualsevol d’aquestes platges ofereixen la possibilitat de mirar la lluna envoltada pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. A més, l’observació es pot complementar amb un bany en el reflex de la lluna sobre l’aigua del mar.
- El Far de Sant Sebastià: està situat a dalt d’una muntanya al costat de Llafranc (Palafrugell) i proporciona unes vistes privilegiades davant del mar. Un lloc envoltat de natura, on és possible presenciar el fenomen lunar mentre es pren alguna cosa en el restaurant.
- Punta Espinuda: des d’aquest mirador rocós de Begur, ubicat entre les platges del Racó i l’Illa Roja, es pot visionar la ‘superlluna’ ben a prop del Camí de Ronda i amb una vista panoràmica brutal de les Illes Medes i l’Estartit. També, inclou l’opció de fer una remullada refrescant a les platges del voltant.
- Pedralta: a dalt del Massís de l’Ardenya, s’hi troba una roca de grans dimensions amb un preciós balcó des d’on es pot mirar la lluna. Un paratge únic entre Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.
- Far de Palamós o Far de la Punta del Molí: una altra torre que brinda l’oportunitat d’albirar el satèl·lit natural de la Terra amb el mar. Aquest espai, que es troba en el mateix municipi que li dona nom al far, té una roca coneguda com la Galera o sa Galera just davant i que també acompanyarà a la ‘superlluna’.
Si avui no podeu presenciar la lluna plena, podeu guardar-vos les recomanacions per anar a observar les llàgrimes de Sant Llorenç, previstes a la nit del 12 al 13 d’agost, o també per contemplar la següent ‘superlluna’ el 31 d’agost.