Aquesta setmana s’ha presentat, en el Museu de la Pesca de Palamós, un estudi impulsat per la Fundació Promediterrània i la Universitat de Girona en el marc de la campanya Palamós Peix. Per parlar sobre els resultats d’aquest estudi i el peix de proximitat, el passat dimecres va passar pel Supermatí Miquel Martí, director del Museu de la Pesca.
Martí assegura que aquest estudi ha constatat que “segueix la tendència que l’usuari valora el territori que trepitja i valora el producte del territori”. Passa amb diferents productes, però el peix n’és un d’aquests que reforça la tendència.
Una de les línies en les quals treballa el projecte Palamós Peix, és en donar visibilitat a més espècies capturades a Palamós, a part de la Gamba de Palamós que ja té el seu renom nacional i internacional. “Els pescadors capturen espècies molt diverses” apunta el director del Museu de la Pesca.
A més, Miquel Martí assegura que al mar palamosí hi ha una gran diversitat d’espècies i, a la vegada, estan comprovant que la gent demana, cada vegada més, espècies que venen directe de la llotja i que no hagin patit grans manipulacions. També apunta que cal donar valor a l’economia circular.