15.3 C
Pals
Dimarts, 22 abril 2025
- Publicitat -

Miquel Martí: “Ens convé treure peix del mar, però també repoblar-lo”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Miquel Martí: "Ens convé treure peix del mar, però també repoblar-lo"
Loading
/

Palamós ha instal·lat 25 biohuts al port per generar hàbitats artificials que afavoreixin la presència d’espècies marines. Els biohuts són estructures metàl·liques plenes de materials naturals, com cloves d’ostra, que simulen esculls submarins. L’objectiu principal és oferir refugi i espais de protecció per a cries i larves de peixos. N’hem parlat amb el director del Museu de la Pesca, Miquel Martí, en una entrevista al Supermatí.

El projecte està liderat per la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà. Els equips científics faran un seguiment de dos anys per estudiar com evolucionen les espècies que ocupen aquests espais. S’espera que els biohuts atraguin peixos com sarcs, llobarros o llisses.

Hi ha dues tipologies d’aquests refugis. Alguns s’instal·len fixats al moll, mentre que d’altres pengen de les passarel·les dels pantalans. Aquestes estructures queden submergides i permeten el pas lliure dels animals marins, convertint-se en una mena de “caixa de vida” dins d’un port actiu.

El Museu de la Pesca també forma part d’aquesta iniciativa. El seu director, Miquel Martí, ha explicat que l’objectiu és combinar la promoció del consum de peix local amb accions de repoblació marina. El museu vol reforçar el seu paper com a pont entre la mar i la ciutadania, implicant-se en projectes que fomentin la biodiversitat.

Aquesta actuació s’inscriu en el marc de la taula de congestió marítima del litoral del Baix Empordà. Palamós aposta així per iniciatives innovadores que promoguin una mar més rica i saludable en un entorn estratègic amb molta activitat humana.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios