Ha mort la cuinera i divulgadora de cuina Georgina Regàs als 89 anys. Nascuda a Barcelona, portava molts anys vivint a Torrent. Va ser en aquest municipi del Baix Empordà que Regàs va crear el Museu de la Confitura, un centre únic a Catalunya i Espanya. També és l’autora d’una vintena de llibres sobre la cuina tradicional catalana.
El seu pare, Xavier Regàs, era cap de serveis de la Generalitat durant la República i això va fer que la família marxés a l’exili després de la Guerra Civil. Georgina Regàs va estar en un camp de concentració francès juntament amb el seu germà Xavier Regàs. Finalment va retornar a Barcelona amb l’inici de la Segona Guerra Mundial.
En una entrevista a El Periódico el 2017, Regàs explicava que als 43 anys va comprar una casa a Torrent amb el seu marit on hi havia un llimoner, i que no sabien què fer amb tantes llimones. Així és com Regàs va començar a fer melmelada. Va ser l’any 2004 quan va obrir el Museu de la Confitura, on es fan melmelades i confitures de més de 140 sabors.
Fotografia: De Lohen11 – Josep Renalias – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14899970.