L’il·lusionista Xevi ha viatjat per tot el món i ha portat la seva màgia a molts llocs diferents, però és a Santa Cristina d’Aro on va decidir crear el Gran Museu de la Màgia. Un nom molt adequat, ja que es tracta del museu dedicat a la màgia més gran del món. Amb més de 9000 peces exposades en tot de sales diferents, la “Casa Màgica” és tot un homenatge a l’art al qual l’il·lusionista Xevi ha dedicat gran part de la seva vida.
L’exposició del museu està dividida en dinou sales diferents. Algunes, com la Sala del Violí, són un reflex de la carrera del mateix mag Xevi. És en aquesta sala que, a part del violí més gran del món, s’hi poden veure pòsters i premi que l’il·lusionista ha anat rebent al llarg dels anys. També hi ha tot de fotografies en què es veu a en Xevi acompanyat de grans personalitats o famosos. A més, també hi ha algunes de les peces més destacades del museu, com són els autòmats (titelles que es mouen automàticament). Es tracta de la “col·lecció d’autòmats més gran de la península Ibèrica”. Segons en Xevi, elements com aquests fan que sigui un museu únic en el món.
Altres sales, en canvi, són un reconeixement cap a altres grans mags i il·lusionistes. És el cas de la Sala Faquir Sager, on es poden veure alguna de les eines que el faquir utilitzava en els seus espectacles: llits de punxes, guillotina…
L’il·lusionista Xevi també homenatja a grans impulsors de la màgia com els germans Roca o a grans amics seus, com Sala Salvador Dalí. La sala dedicada al pintor és un petit teatre on en Xevi sol acabar fent alguns trucs als grups que visiten el museu, i hi ha exposades fotografies de les diferents trobades del mag amb Dalí. El pintor li havia demanat, en diverses ocasions, que actués a casa seva quan tenia convidats.
Tots els racons del museu estan plens d’elements relacionats amb altres grans mags mundials. Un d’ells Pavel, del qual el mag Xevi té diversos reconeixements i objectes. També hi ha moltes vitrines on s’exposen diferents objectes i eines per fer trucs de màgia.
Tots aquests objectes han arribat a la col·lecció després que en Xevi els adquirís, o bé “perquè algú ha volgut que fossin aquí”. Explica que és per això que té tants objectes i premis de mags famosos.
El Gran Museu de la Màgia està ubicat en una masia de l’any 1700 que l’il·lusionista Xevi a comprar i renovar completament per fer-hi l’exposició. Tot i això, n’ha conservat la capella, i cada any des del 2010 s’hi fa una missa per celebrar l’onomàstica de Sant Joan Bosco, patró dels mags. Abans de la seva mort al mes d’abril, la missa d’aquest any va ser presidida per Francesc Pardo, bisbe de Girona, que va estar acompanyat també pel rector de Santa Cristina.
A part de tenir un interior molt interessant (i màgic), la masia també té un exterior privilegiat, amb uns jardins molt ben cuidats i en els quals es poden detectar també els primers elements màgics. De fet, al costat de la porta del museu hi ha “El Guardià del Museu”, que “talla el cap dels visitants que toquen els objectes de l’exposició”, segons explica en Xevi. En forma d’avís, als peus de l’estàtua hi ha els barrets de les persones que no van fer cas i van tocar algun objecte.
Al ser el museu de màgia més gran del món, el mag Xevi explica que el visita gent d’arreu del món i grups de desenes de persones als quals se’ls fa una visita guiada. És per això que l’il·lusionista assegura que el museu té un gran potencial turístic, i que reactiva l’economia del municipi, ja que fa que els visitants vagin a restaurants i allotjaments de la zona.
En aquest sentit, però, es mostra decebut pel poc suport de les institucions, que creu que no potencien el museu com correspondria.
El Gran Museu de la Màgia té la firma de l’il·lusionsta Xevi a cada racó, en cada fotografia, truc o història que explica mentre fa la visita. Tot i això, a la vegada també parla en una dimensió molt més gran de tota la història de la màgia. És una clara demostració de l’amor que el mag Xevi sent cap a la disciplina que l’ha donat a conèixer arreu del món.