Una de les bandes tribut del moment ha actuat aquest divendres al festival Sons del Món de Roses, al recinte de la Ciutadella. Els God Save the Queen arribaven a la ciutadella de Roses amb un repte gegant: tornar a fer viure amb intensitat un espectacle que l’any passat va quedar aigualit per la pluja. L’organització n’era conscient i la locució inicial del concert, deia: “Tornen els Sons del món, aquest cop sense pluja, amb vosaltres, els God Save the Queen!”.
La realitat és que va ser un concert càlid, potent, i vibrant que va fer oblidar els aiguats de feia un any. Els God Save the Queen són la banda tribut de Queen que ha girat per tot l’estat els últims anys. I són uns dels habituals dels festivals d’estiu de la Costa Brava.
Són una banda argentina que es va formar l’any 1998 a la ciutat de Rosario com la primera banda de tribut de Queen formada per quatre membres. L’actuació de la banda, incloent-hi vestuari i presència escènica, s’assemblen a la de Queen durant la dècada de 1980. La banda s’ha destacat per la seva fidel imitació de Queen tant en el vestuari com en el so. L’encarregat de liderar-ho tot plegat és Pablo Padin, que interpreta un Freddie Mercury clavat en la veu, els moviments, els gestos, la cara, i fins i tot els pèls del tors i la panxa.
El concert va arrencar amb diverses peces conegudes pels més fans de Queen, com Under pressure, Play the game, i finalment va arribar Another one bites the dust, que va ser la primera en què el públic es va aixecar per ballar. Va costar que els assistents decidissin viure el concert amb intensitat. La que primer va aconseguir una aixecada general va ser I was born to Love you.
Un dels motius que poden ajudar a entendre que al públic li costés donar-ho tot és que més enllà d’una interpretació perfecta i clavada, la interacció i connexió amb els fans de Queen va ser poca. Bàsicament perquè sembla que el cantant no és capaç de mantenir un discurs llarg imitant a Mercury igual de bé com quan canta. Per això, el màxim que s’atrevia a dir amb el posat murri del líder de Queen eren frases com “We love you”. O “Thank you”.
Però arriba un moment que fins i tot el català més avorrit de tots es veu obligat a aixecar-se i donar-ho tot. Per això van néixer els èxits de Queen. Com Someody to Love, Radio Gaga, Bohemian Rapsody, I want to break free, We will rock you o We are the Champions, que van servir pràcticament per tancar el concert.
Però per acabar, la banda tribut va jugar una mica a enganyar el públic. Semblava que ja havien acabat el concert, s’acomiadaven i sonava el característic God save the queen que sempre tancava els espectacles de Queen. Però molta gent era conscient que faltava un gran èxit per cantar. Es van fer esperar més d’un minut abans d’aparèixer i cantar el Don’t stop me now. I els que ja havien marxat, es van quedar amb un pam de nas.