8.6 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

Nou rècord de participació a l’Oncotrail: 240 equips inscrits

Enguany, la cursa donarà el tret de sortida el dissabte 6 d'octubre i comptarà amb 42 equips més que l'any passat

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Nou rècord de participació a l'Oncotrail: 240 equips inscrits
Loading
/

L’Oncotrail segueix batent rècords en la que serà la seva sisena edició, i és que fins a un total de 240 equips s’han inscrit per participar a aquesta cursa solidària de cent quilòmetres. La dada d’enguany suposa un increment de 42 equips respecte a l’anterior ocasió, on ja es va marcar un èxit de recaptació i participació insòlit fins aleshores. Prop de 2.000 participants es donaran cita el dissabte 6 d’octubre.

La prova, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i que compta amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, tindrà alguna petita modificació al recorregut respecte altres anys. Es manté, però, la filosofia d’apostar per un itinerant circular, ja que la sortida i l’arribada seran a Palafrugell. En concret, es partirà de la plaça de Can Mario a les nou del matí i s’estima que els primers corredors creuin l’arc de meta al voltant de les sis o set de la tarda a la vora de l’Institut Baix Empordà. Les arribades es produiran al llarg de la nit i també al matí del 7 d’octubre. El termini màxim per completar la ruta és de trenta hores.

El recorregut es pot fer corrent o caminant, perquè la cursa no té un caràcter competitiu. Hi ha fins a 10 punts de control i avituallament, i l’única condició indispensable és que al llarg de tots els trams sempre hi hagi quatre corredors de cada equip. Els conjunts estan formats per vuit integrants. Els atletes poden anar alternant-se als punts de control, que s’ubiquen a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich (Begur), Platja del Racó (Begur), Pavelló de Pals, Cau dels Pins (Forallac), Camp de la Cadena, Fitor, Calonge i Vall-llobrega. En conjunt, hi haurà més de 500 voluntaris que realitzaran tasques d’assistència als diferents punts.

Sobre l’experiència, Ràdio Capital ha parlat amb un dels atletes de l’equip Kinesi, que disputarà novament l’Oncotrail. Pedro Ruiz ha remarcat que “cada vegada més participants ens sumem a una causa solidària” i ha destacat que aquesta prova “requereix molt esperit de companyonia”. Sobre l’experiència, deia el següent:

El SSIBE porta vuit equips a participar

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà és la institució que més representants porta, desglossats en vuit equips. Els participants són treballadors de l’Hospital de Palamós i dels Centres d’Atenció Primària que gestiona el SSIBE.

Donacions solidàries

L’objectiu de l’Oncotrail és recollir fons per a la millora de les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les estades als centres hospitalaris. Els diners també es destinen a la investigació contra la malaltia. Els participants fan una aportació d’un mínim de 1.000 euros per equip. Per a més inri, aquest valor econòmic es pot veure incrementat a partir de les donacions que es poden fer a través de la pàgina web de l’Oncotrail. En les cinc primeres edicions, s’ha recaptat més de 620.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies