Fotografia: Restaurant Can Saló (Palau-Sator)
Dijous passat el PROCICAT va fer alguns canvis en les mesures actuals contra la covid-19. Un dels més destacats són l’allargament d’una hora pels torns dels restaurants. Així, els restaurants poden obrir de 7:30 h les 10:30 h al matí i d’13 h a 16:30 h al torn del migdia. A més, també s’ha passat del confinament municipal al comarcal, cosa que afecta directament a tots els negocis i comerços de la comarca. Per saber què en pensen els establiments afectats, hem parlat amb alguns restaurants del Baix Empordà.
Amb aquest pas a confinament comarcal, els restaurants podran rebre clients de fora del municipi. Això suposarà una gran millora, sobretot per a restaurants de municipis petits. És el cas del Restaurant Can Saló, de Palau-Sator. La seva propietària, Laia Rovira, explica que el confinament municipal els “obligava, directament, a tancar”.
Per això, la propietària assegura que el canvi es notarà molt i, de fet, explica que ja té algunes reserves pel cap de setmana que ve.
Per una altra banda, des del Restaurant Marabú, de Sant Feliu de Guíxols, denuncien que els horaris marcats per les restriccions són un “tancament encobert”. El propietari explica que en el seu cas han pogut mantenir el negoci pel fet de no tenir gaire personal.
Pel que fa a aquesta hora més pels torns del migdia, sí que diuen que els ajudarà a no haver d’anar amb tanta pressa.
Un altre establiment amb una situació diferent és el del Restaurant Rakú, de Corçà, que ha tornat a obrir després d’estar gairebé quatre mesos tancat. En Nolasc, el seu propietari, explica que han obert perquè després tant temps, havien de “posar-se en marxa” sí o sí. En el seu cas, tot i que les noves mesures, diu que el que realment els perjudica és no poder obrir a les nits.
https://www.instagram.com/p/CK9te0msRfv/