El Consorci de la Costa Brava no disposa d’inventari de béns ni té constància de la titularitat de les seves instal·lacions, segons ha publicat El Confidencial, juntament amb d’altres novetats sobre les denúncies que va fer La Sindicatura de Comptes sobre l’activitat fiscal del Consorci. Així doncs, segons informa el diari, no es pot conèixer “amb detall” el valor de les instal·lacions ni la titularitat de diferents estacions de tractament d’aigua potable o de canyeries de conducció d’aigua.
Tal i com ja es va anunciar en el seu moment, hi havia irregularitats en el procés de contractació, ja que segons informava la Sindicatura no se seguien els procediments de la norma vigent i un total de 93 contractes van evitar ser adjudicats mitjançant un concurs públic, adjudicats majoritàriament a les empreses Abastem i Empresa Mixta d’Aigües Costa Brava SA. L’article de El Confidencial ara també informa que les clàusules no establien el preu de la licitació, sinó que era l’empresa guanyadora la que establia el preu de la licitació, la qual cosa es cosidera segons l’informe, una “limitació a la concurrència”, és a dir, no hi ha una igualtat de drets perquè es requeria aportar un prèstec d’entre 1,5 i 3 milions d’euros a la societat.
A més, la Sindicatura també denuncia que els imports dels preus públics de l’activitat de reutilització de l’aigua no es basen en cap informe tècnic i econòmic que detalli el cost de l’activitat al que fan referència, i també el fet que es van crear empreses mixtes per la gestió de serveis de sanejament i abastiment d’aigua, de manera que la naturalesa de contracte era de contracte de serveis i no la d’un contracte de gestió de servei públic.
Quan el passat desembre va sortir la primera notícia d’aquest informe, el Consorci de la Costa Brava va assegurar que les irregularitats ja s’havien resolt i que eren problemes per falta de personal. L’ens tenia previst augmentar el nombre de personal per fer les tasques correctament. Tot i això, la CUP ja va demanar que es reformés el Consorci.