![Supermatí - entrevistes Supermatí - entrevistes](https://www.radiocapital.cat/wp-content/uploads/2020/04/supermatí_OK_2020-scaled-e1586356049449-150x150.jpg)
Sant Feliu de Guíxols acollirà aquest dissabte 15 de febrer la segona edició de la Taula dels Artistes, una iniciativa que al llarg de l’any oferirà un total de dotze trobades gastronòmiques i culturals. La proposta s’emmarca en la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia i busca posar en valor productes locals tot vinculant-los a la identitat del municipi. I per parlar-ne ens ha visitat al Supermatí la regidora de promoció econòmica i turisme del municipi, Núria Cucharero.
En aquesta segona edició, l’activitat es traslladarà a la Rambla, en l’encreuament amb el passeig del Mar, i posarà el focus en la botifarra d’ou, un embotit tradicional del Dijous Gras. La temàtica es complementarà amb el Carnaval, una festa molt arrelada a la ciutat. L’objectiu és relacionar la gastronomia amb les tradicions culturals del territori.
La taula rodona comptarà amb la participació d’Emili Albó, Carnestoltes 2025 de la colla dels Esventats que parlarà sobre la importància del Carnaval a la ciutat, i Miquel Palahí, carnisser de referència, que explicarà els secrets de la botifarra d’ou i d’altres varietats d’embotits. La conversa serà conduïda per Jaume i Clara de La Gastronòmica, que guiaran el diàleg entre els ponents i el públic assistent.
Com en cada edició, després de la xerrada hi haurà un tast del producte protagonista. En aquesta ocasió, Can Miquel, establiment especialitzat en embotits artesans, oferirà una degustació variada de botifarres. Les places per al tast s’han exhaurit, però Núria Cucharero recorda que tothom pot assistir a l’acte i escoltar la conversa.
Un cicle amb dotze edicions al llarg de l’any
La Taula dels Artistes continuarà amb noves edicions mensuals fins a final d’any, amb la voluntat d’explorar diferents productes gastronòmics lligats a cada temporada. Entre les properes propostes, es preveu parlar del peix blau al maig, de les varietats de pa tradicional i modern a la tardor, i de la relació entre teatre i gastronomia al mes d’abril.
Cada sessió seguirà el mateix format: una trobada en un espai emblemàtic de Sant Feliu de Guíxols amb dos convidats que aprofundiran en la història i les característiques del producte protagonista, amb la participació del públic i un tast final. Núria Cucharero remarca la importància dels elements que hi ha a la taula i, també, de reconèixer la feina que fan productors, creadors, pagesos i altres persones dedicades al món de la gastronomia.
Per a futures edicions, s’està treballant per habilitar la possibilitat d’inscripció i pagament en línia, facilitant així l’accés a l’activitat per a tothom. L’organització recomana estar atents a les xarxes socials i als canals d’informació municipals per no perdre’s cap de les convocatòries.