20.2 C
Pals
Dimarts, 22 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Núria Gimbernat: “La inspiració sorgeix del mar, les roques i les garoines de Sant Antoni”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Núria Gimbernat: "La inspiració sorgeix del mar, les roques i les garoines de Sant Antoni"
Loading
/

Aquest cap de setmana la segona edició de la Terracotta Biennal va acabar amb una bona afluència de públic tan a les jornades tècniques com a la part expositiva de l’esdeveniment. Un dels actes per culminar aquesta segona edició va ser l’entrega del primer premi de la Terracotta Biennal que es va endur la ceramista Núria Gimbernat. Per parlar-nos de la peça i de la preparació pel concurs ens ha visitat al Supermatí la mateixa ceramista, Núria Gimbernat.

La peça ganyadora és una peça inspirada en les garoines i les roques de la costa de Sant Antoni de Calonge, una zona que l’artista coneix molt bé i que utilitza sovint com a font d’inspiració. L’obra, una àmfora moderna amb una boca que recorda les formes dels escalets marins, va captivar el jurat per la seva combinació d’estètica i simbolisme. Gimbernat explica que la peça destaca per la seva estructura amb forats que permeten veure la llum a través, creant efectes visuals canviants segons el punt de vista.

El jurat, format per professionals de gran trajectòria dins del món de la ceràmica va entregar el premi aquest diumenge, amb la presència del president de la Generalitat, Salvador Illa. La ceramista ha expressat la seva sorpresa i emoció per haver estat escollida entre tants talents destacats del sector, valorant especialment el reconeixement d’un jurat tan experimentat.

La Terracota Biennal ha estat un esdeveniment molt concorregut. Tot i que va començar amb pluja divendres, la resta del cap de setmana va estar marcat per una gran afluència de públic, tant a les jornades tècniques com a la part expositiva. Gimbernat ha destacat la importància de biennals com aquesta per donar visibilitat a la ceràmica artística, un camp que sovint no té espais dedicats en els circuits habituals d’art.

La ceramista ha remarcat que la ceràmica artística ofereix una llibertat creativa molt més gran que la ceràmica tradicional. “Utilitzem els mateixos materials, però els resultats són completament diferents, perquè cada artista pot imprimir la seva pròpia visió i estil en les peces”, afirma. Aquesta llibertat de creació és el que, segons Gimbernat, fa extraordinari el treball dins d’aquest àmbit.

A banda de la seva activitat artística, Núria Gimbernat també ha col·laborat amb el restaurant Celler de Can Roca, entre altres empreses. En diverses ocasions, ha creat vaixelles especials per a esdeveniments i plats únics del restaurant. Tot i que la ceramista no es dedica a la producció de vaixelles de manera regular, considera un honor col·laborar amb un projecte tan rellevant, i admet que cada oportunitat amb el Celler és una font d’orgull.

Gimbernat va obrir el seu estudi l’any 2019, després de treballar durant més de tres dècades com a biòloga especialitzada en reproducció assistida. Aquest canvi vital li va permetre dedicar-se plenament a la seva passió per la ceràmica, un art que havia cultivat al llarg dels anys. El premi Terracota Bienal suposa per a ella un impuls per continuar la seva trajectòria artística i seguir explorant noves formes d’expressió a través de la ceràmica.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios