11.4 C
Pals
Dissabte, 21 desembre 2024
- Publicitat -

L’Oncotrail celebra la desena edició amb 317 equips inscrits

En aquests 10 anys s'han recollit més de 2 milions d'euros que s'han destinat a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i avançar en la investigació de la malaltia

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Prop de 2.750 persones integrants de 317 equips participaran aquest cap de setmana a la 10a edició de l’Oncotrail, la trail solidària de 100km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Serà la desena edició d’una trail per equips que va ser pionera en aquest format i que s’ha consolidat com un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari.

El repte consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d’entre sis i vuit membres que poden anar fent relleus entre ells, si bé sempre n’hi ha d’haver quatre en moviment. Per inscriure’s, els equips han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests  recursos a millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts de càncer i a finançar projectes de recerca sobre la malaltia. En aquests moments, quan falten cinc dies per a la cursa, ja hi ha recaptats prop de 370.000 euros, que faran pujar el comptador total d’aquestes deu edicions a més de 2 milions d’euros.

La força del voluntariat

L’Oncotrail s’ha consolidat dins del calendari com una de les trails més esperades. Una de les característiques que fan d’aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic és que l’organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 600 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris, forestals i fotografia. Tota una maquinària molt ben engreixada que és determinant perquè els participants se sentin molt ben acompanyats durant una cursa molt exigent que per a molts d’ells és un repte personal.

La plaça de Can Mario de Palafrugell tornarà a ser el punt de sortida de la prova, el dissabte 7 d’octubre a les 9 del matí. El recorregut és circular i està dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava entre la platja de Castell de Palamós i la platja de Pals, així com per corriols interiors i de les Gavarres. El recorregut es pot fer corrent o caminant i es preveu que els primers classificats aconsegueixin acabar la cursa en un termini d’unes vuit hores, mentre que els darrers podrien arribar a Palafrugell l’endemà diumenge a les dues de la tarda.

El cronometratge es farà per GPS. Cada equip disposarà d’un tracker que haurà d’estar sempre en mans dels membres de l’equip que estiguin en cursa. Als punts de control serà imprescindible passar el tracker als companys que facin el relleu. D’aquesta manera es podrà fer un seguiment en directe de la cursa sabent en cada moment en quin punt del recorregut es troba cada equip.  L’evolució dels equips es podrà seguir en directe des del web www.oncotrail.cat.

Més de 2 milions d’euros en 10 anys

La primera edició de l’Oncotrail es va celebrar l’any 2013 i des d’aleshores el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut de manera espectacular, passant dels 45 equips i 57.850 euros d’aquell primer any, als 317 equips d’aquesta edició, en la qual ja es porten recaptats prop de  370.000 euros, si bé la plataforma de donatius encara continua oberta.

Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les nou  edicions celebrades fins ara s’ha recaptat 1.975.000 euros, de manera que un cops sumades les aportacions d’aquest any,  se superaran els 2.300.000 euros

El 70% d’aquests fons s’han destinat a cobrir les  necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d’hospitalització, i a la investigació de la malaltia dins de l’IDIBGI i  l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona

L’altre 30% es destina a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer a través dels serveis de la mateixa Fundació Oncolliga: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, marxa nòrdica terapèutica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, llar-residència i assessorament en sexologia i en nutrició, entre d’altres

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els comerciants del Baix Empordà es preparen per superar les xifres amb les vendes de Nadal

Les associacions de comerç impulsen activitats i sortejos per dinamitzar les compres en els dies previs a les festes.

Altres notícies