El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, ha començat amb força. Aquest festival, que es desenvolupa durant tot el mes d’abril i fins al 3 de maig, ofereix una variada programació d’activitats per gaudir del vi i del territori empordanès. En total, més de 60 activitats, organitzades en cinc categories, permetran als assistents submergir-se en l’oferta enoturística de la regió: tastos en espais singulars, esmorzars entre vinyes, cuina i vi, escapades i vi, i cultura i sentits.
En aquesta dotzena edició, el 65% de les entrades per a les activitats programades ja han estat venudes. Concretament, dues de cada tres entrades disponibles han trobat comprador, amb 26 activitats ja exhaurides. Un dels esdeveniments que ha captat més l’atenció són els Esmorzars de forquilla entre vinyes, una proposta gastronòmica que combina l’esmorzar amb la natura i el vi. Dels catorze àpats programats, deu han esgotat les places. La demanda ha estat tan elevada que molts d’aquests esmorzars han ampliat la capacitat per poder atendre tots els assistents.
Aquesta edició del Vívid destaca per una programació especial que marida vi i cuina per commemorar la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. En aquest marc, el festival ha preparat una sèrie de tallers i activitats que tenen la cuina com a protagonista. Per exemple, al celler Empordàlia, aquest cap de setmana es celebrarà una “batalla de xefs” on dos cuiners lideraran grups de participants per crear tapes i plats amb productes de proximitat, maridats amb els vins de la DO Empordà. Una altra de les activitats destacades és el taller de cuina amb el xef Tomàs Brull al celler Viníric, on els assistents podran cuinar i degustar “platillos” mentre gaudeixen dels vins del celler de Calonge.
Altres propostes inclouen un maridatge silvestre al celler Mas Oller, a càrrec de la xef Iolanda Bustos, un taller de ratafia al celler Martín Faixó, una nit eno-astronòmica al celler Clos d’Agon, o un concert vibracional al celler Mas Vida, entre altres activitats que combinen natura, gastronomia i cultura.
Aquesta iniciativa, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà i la participació activa dels cellers, ajuntaments i empreses turístiques del territori. A més, també compta amb la col·laboració de més de cent membres del club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.
El Vívid s’ha consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants de Catalunya, amb una mitjana de 2.000 assistents cada any. La gran majoria d’aquests participants provenen de les comarques gironines (66%), mentre que un 34% arriben de Barcelona. Amb una mitjana d’ocupació que es manté al voltant del 80%, el festival és testimoni de la seva bona acollida entre els afeccionats al vi, amb més del 95% de valoracions positives. Aquestes xifres són un reflex de l’interès creixent per l’enoturisme a la Costa Brava, una de les destinacions més genuïnes i reconegudes per l’oferta enoturística a tot Catalunya.
A més d’això, el Vívid es presenta com un veritable laboratori d’idees i innovació, un espai on es fomenten noves propostes i es diversifica l’oferta enoturística de l’Empordà. Aquesta capacitat d’adaptar-se i renovar-se any rere any és el que li permet mantenir-se com un dels referents del sector, consolidant la regió com una de les més destacades en aquest àmbit dins del país.