11.8 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Palafrugell acaba la primera edició del Pla Formatiu LGTBI+ amb 3 de cada 4 persones formades en la matèria

El pla, que s'ha desenvolupat entre 2023 i el 2024, vol garantir els drets de les persones LGTBI+ de la vila amb la transversalització de la perspectiva LGTBI+ a totes les accions del consistori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha finalitzat la primera edició del Pla Formatiu LGTBI+ amb 3 de cada 4 treballadors del consistori amb formació bàsica en la materia. El pla, que s’ha desenvolupat entre 2023 i el 2024, vol garantir els drets de les persones LGTBI+ de la vila amb la transversalització de la perspectiva LGTBI+ a totes les accions del consistori. Així, es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i al Pla Comarcal per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere del Baix Empordà (2021-2024).

Entre les formacions desenvolupades cal destacar les que s’han orientat al personal intern en matèria del Deure d’Intervenció, les càpsules de sensibilització per a càrrecs electes i la Comissió d’Igualtat municipal o la formació a Palafrugell Gent Gran per incorporar la mirada LGTBI+ a equipaments destinats a la gent gran.

La primera edició del Pla Formatiu finalitza amb valoracions molt positives, destacant la importància d’aprofundir en l’aplicació de la mirada LGTBI+ a la pràctica específica de cada Àrea del consistori. La segona edició del Pla, per al curs 2024-2025, incorporarà formacions especialitzades per aprofundir en la matèria des de diferents àmbits, com pot ser l’abordatge policial de les infraccions d’odi i discriminació per LGTBIfòbia o l’incorporació de la mirada LGTBI+ als serveis i recursos vinculats a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mons superposats

La mort de David Lynch ens deixa orfes d’una de les veus més transformadores del nostre temps. La seva...

Altres notícies