17.4 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Palafrugell clausura la novena edició del Projecte Rossinyol impulsat per una xarxa d’universitats europees

El programa es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger)

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’àrea d’Educació de Palafrugell ha clausurat l’edició d’enguany del Projecte Rossinyol amb una trobada telemàtica dels participants. En aquesta edició hi han participat vuit universitaris i vuit infants d’origen estranger residents a Palafrugell. Aquest any, el municipi ha comptat amb la participació d’alumnes de les escoles Barceló i Matas, Torres Jonama, Pi Verd i Carrilet, i dels instituts Frederic Martí Carreras i Baix Empordà, coordinats per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament.

El projecte està impulsat per una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona (UdG). El seu objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc.

El programa es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger) amb la idea d’establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per fer de mentors, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. En acabar reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -