Després de 35 anys, la Fira de Vins i Caves de Catalunya torna a Palafrugell. Fins ara s’havia celebrat, la majoria de vegades al municipi del Baix Empordà de Pals, però enguany s’ha traslladat a la seva seu inicial. Aquest divendres al vespre, l’alcalde palafrugellenc, com la consellera d’agricultura han inaugurat l’edició de la fira.
La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha inaugurat, conjuntament amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, la 38a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya. A l’escenari també els han acompanyat la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbarà Hallé; el president de la DO Empordà, Xavier Albertí i Salvador Puig, director de l’INCAVI.
En una trobada prèvia a Cal Ganxó, la consellera ha aprofitat la visita a Palafrugell per signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i el Llibre de visites de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.
La Fira de Vins i Caves de Catalunya té lloc a la Plaça de Can Mario des d’aquest divendres fins al diumenge 2 de setembre i combina vins i caves, gastronomia de “La Cuina de l’Empordanet”, música amb concerts de l’Street Jazz Costa Brava i cultura. En aquest sentit, el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs tenen un gran protagonisme. Així doncs, aquestes entitats ofereixen jornades de portes obertes a les seves exposicions, durant la celebració de la fira.
L’objectiu de la Fira de Vins i de Catalunya és donar a conèixer l’àmplia gamma i la qualitat vinícola de les terres catalanes, oferint als visitants l’oportunitat de tastar vins i caves de diferents denominacions d’origen catalanes, amb especial protagonisme per les DO Empordà. En total, hi participen una vuitantena de cellers i més d’un centenar de referències diferents.
Els tastets i les degustacions de vins i caves es fan des de les 8 del vespre fins a les 12 de la mitjanit. Està previst que durant la Fira de Vins i Caves de Catalunya es serveixin més de 15.000 degustacions.