18.2 C
Pals
Dissabte, 2 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Palafrugell promou la cuina local amb la campanya gastronòmica ‘Es niu’

La campanya s’allarga fins al pont de desembre, amb la participació de 5 restaurants del municipi que oferiran aquest plat típic de la cuina local

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un any més, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) organitza la campanya gastronòmica “Es Niu”, que enguany arriba a la seva 26a edició. La campanya començarà l’11 d’octubre i finalitzarà el 10 de desembre, amb un total de 5 restaurants de Palafrugell que ofereixen aquest plat emblemàtic de la cuina local.

Aquest 2023 els establiment participants són els restaurants L’Arc, La Xicra, Pa i Raïm i Xadó de Palafrugell; i el restaurant Les Voltes de Calella by Es Portal, de Calella de Palafrugell. El menú que ofereixen consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres de cítrics, vi, aigua i cafè, a partir de 54 euros, segons l’establiment.

Tothom que degusti el menú obtindrà un tiquet per visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla, la Fundació Vila Casas i del Museu del Suro, així com el Dipòsit Modernista de Can Mario, vàlid fins el 31 de gener de l’any vinent.

Novament es manté l’aposta per fer que “Es Niu” arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies que vulguin recuperar, o simplement provar, el sabor d’un dels nostres plats més tradicionals. Amb aquest objectiu, els restaurants que participen de la campanya enguany també ofereixen la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions preparades d’aquest plat exquisit.

Es Niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

“Es Niu” és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes. Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.

La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.

privat:-la-campanya-gastronomica-“es-niu”-promou-la-cuina-local-de-palafrugell

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Espies l’Empordà: misteris i xarxes ocultes

La Costa Brava va ser un escenari clau per a l'espionatge durant les guerres mundials, amb agents que operaven des de ports i cafès del Baix Empordà. De Josep Pla a veïns que escoltaven la BBC en secret, la comarca va ser testimoni d'intrigues amagades entre la bellesa natural i la discreció dels seus habitants.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -