8.3 C
Pals
Dilluns, 23 desembre 2024
- Publicitat -

El jovent de Palamós demostra les seves habilitats culinàries amb el concurs “Focs creuats!”

“Focs creuats!” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palamós ha engegat la quarta edició del concurs de cuina per a joves “Focs creuats!”. Aquesta proposta vol ser un acte lúdic i divertit i que, a la vegada, introdueix els joves al món de la cuina, aportant-los els coneixements bàsics per poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada i saludable. El concurs està adreçat a joves de 13 a 30 anys de Palamós i es farà a l’Espai del Peix en dues sessions: dimarts 21 i 28 de novembre, de 18 a 19:30 h.

L’activitat està pensada per a equips de 3 o 4 joves que assessorats pel xef palamosí, Tomàs Brull, han de preparar-se per fer, amb producte de proximitat i de temporada, els millors entrants, un plat principal i postres. Els participants es trobaran durant les sessions del concurs, amb diverses proves que hauran de superar per a l’elaboració de les seves receptes. Coincidint amb l’inici de cada sessió el cuiner Tomàs Brull explica els passos a seguir i els fa una demostració “in situ” de les parts més complexes o tècniques.

Un cop feta l’explicació, cada equip troba una safata a la seva taula amb tots els ingredients i disposa dels fogons i les eines necessàries per elaborar la o les receptes del dia, que hauran de concloure amb els tres plats del menú.

“Focs creuats!” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori.

Les propostes del xef que condueix el concurs són sempre a base de productes saludables i de proximitat i amb ingredients que es poden aconseguir a preus assequibles. Aquestes premisses obren la porta a poder parlar i promocionar entre el jovent, per exemple, les varietats de peix menys conegudes però d’una qualitat excel·lent.

El jurat d’aquest concurs està format, a cada sessió, per dos professionals diferents del sector de la restauració, que tindran en compte i puntuaran aspectes com: el valor estètic del plat, el gust, el treball en equip o la higiene. L’equip guanyador de la quarta edició del concurs de cuina per a joves, “Focs creuats!”, tindrà com a premi una experiència gastronòmica en el restaurant de Palamós que triïn.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Sol Gironès Bisbal cau contra el Godella i suma la quarta derrota consecutiva

El Sol Gironès Bisbal va caure per 82-75 contra el NB Godella en l’últim partit de l’any, acumulant la quarta derrota consecutiva fora de casa. Malgrat capgirar el marcador en els últims minuts, un parcial final de 8-0 dels locals va decantar el partit.

Altres notícies