8.8 C
Pals
Dimarts, 25 febrer 2025
- Publicitat -

El jovent de Palamós demostra les seves habilitats culinàries amb el concurs “Focs creuats!”

“Focs creuats!” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palamós ha engegat la quarta edició del concurs de cuina per a joves “Focs creuats!”. Aquesta proposta vol ser un acte lúdic i divertit i que, a la vegada, introdueix els joves al món de la cuina, aportant-los els coneixements bàsics per poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada i saludable. El concurs està adreçat a joves de 13 a 30 anys de Palamós i es farà a l’Espai del Peix en dues sessions: dimarts 21 i 28 de novembre, de 18 a 19:30 h.

L’activitat està pensada per a equips de 3 o 4 joves que assessorats pel xef palamosí, Tomàs Brull, han de preparar-se per fer, amb producte de proximitat i de temporada, els millors entrants, un plat principal i postres. Els participants es trobaran durant les sessions del concurs, amb diverses proves que hauran de superar per a l’elaboració de les seves receptes. Coincidint amb l’inici de cada sessió el cuiner Tomàs Brull explica els passos a seguir i els fa una demostració “in situ” de les parts més complexes o tècniques.

Un cop feta l’explicació, cada equip troba una safata a la seva taula amb tots els ingredients i disposa dels fogons i les eines necessàries per elaborar la o les receptes del dia, que hauran de concloure amb els tres plats del menú.

“Focs creuats!” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori.

Les propostes del xef que condueix el concurs són sempre a base de productes saludables i de proximitat i amb ingredients que es poden aconseguir a preus assequibles. Aquestes premisses obren la porta a poder parlar i promocionar entre el jovent, per exemple, les varietats de peix menys conegudes però d’una qualitat excel·lent.

El jurat d’aquest concurs està format, a cada sessió, per dos professionals diferents del sector de la restauració, que tindran en compte i puntuaran aspectes com: el valor estètic del plat, el gust, el treball en equip o la higiene. L’equip guanyador de la quarta edició del concurs de cuina per a joves, “Focs creuats!”, tindrà com a premi una experiència gastronòmica en el restaurant de Palamós que triïn.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els Voltors de la Bisbal compren l’espai de la Rigotaverna

Aquesta compra, tal com apunta l'entitat en aquest comunicat, "ve motivada per la necessitat d'ampliar el recinte de l'Empordà Music Festival i adaptar-lo als requisits tècnics", a més d'oferir una zona de vestidors als artistes del festival. 

Altres notícies